Valitse sivu

Vapaa-aika Kirkkonummella

Kirkkonummen upea ja monipuolinen luonto, kulttuurielämä, yhdistykset ja kunnan eri palvelut tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia harrastaa ja nauttia vapaa-ajasta. Kirkkonummen kunnan omasta tapahtumakalenterista löytyy eripuolilla Kirkkonummea järjestettävää toimintaa niin aikuisille, lapsille kuin nuorille. https://tapahtumat.kirkkonummi.fi/fi-FI 

Visit Kirkkonummi -sivustolta löytyy lisäksi tietoa Kirkkonummen luonnosta, retkikohteista, kulttuurista, harrastusmahdollisuuksista ja palveluista.

Liikunta Kirkkonummella

Kirkkonummen liikuntapaikkoja on koottu karttaan osoitteessa https://www.lipas.fi/liikuntapaikat. Löydät Kirkkonummen palvelut kirjoittamalla kohtaan ”Etsi” sanan Kirkkonummi.

Uimahalli

Kirkkonummella on uimahalli (Gesterbyntie 41, 02400 Kirkkonummi), jossa on allasosaston lisäksi kuntosali, liikuntasaleja, kahvio, hieroja ja muita palveluja.

Lisää tietoa aukioloajoista, pääsymaksuista, uimakouluista, liikuntaryhmistä ja tapahtumista löydät täältä: https://www.kirkkonummi.fi/uimahalli.

Skeittiparkki

Masalan monitoimitalolla on skeittiparkki. https://www.kirkkonummi.fi/masalan-monitoimitalon-skeittiparkki

Ulkoliikuntapaikat

Kirkkonummella on kolme urheilupuistoa:

  • keskustassa (Vanha rantatie 8)
  • Veikkolassa (Eerikinkartanontie 67)
  • Masalassa (Masalantie 258).

Lisäksi kunnassa on useita pallokenttiä ja lähiliikuntapaikkoja, kuntoportaat ja kaksi frisbeegolfrataa.

Lisää tietoa ulkoliikuntapaikoista löydät täältä: https://www.kirkkonummi.fi/ulkoliikuntapaikat.

Kirkkonummella kiertää myös senioripaku, jonka välineiden ja ohjaajien avulla tuodaan ikäihmisille liikuntamahdollisuuksia lähelle kotia. Senioripakun aikataulut löytyvät kunnan verkkosivuilta: https://www.kirkkonummi.fi/senioripaku.

Luontoliikunta

Suomessa luonnossa saa kulkea ja oleskella vapaasti. Näistä jokaisenoikeuksista löydät lisää tietoa InfoFinland sivuilta. Metsästä voi myös poimia marjoja ja sieniä, mutta on muistettava, että jotkut niistä ovat erittäin myrkyllisiä.

Luontoliikuntamahdollisuuksia Kirkkonummella on paljon:

Ohjattu liikunta

Kirkkonummen nuoriso- ja liikuntapalvelut järjestävät ohjattua liikuntaa. Myös Kirkkonummen kansalaisopistossa on vuosittain erilaisia liikunta- ja luontoliikuntakursseja.

Kunnan alueella toimii useita erilaisia liikuntayhdistyksiä. Niistä löydät tietoa täältä: https://www.kirkkonummi.fi/liikuntayhdistykset-1

Yksityiset liikuntapalvelut

Kirkkonummella on kaksi yksityistä urheiluareenaa: Kirkkonummen keskustassa jäähalli Varuboden Areena sekä Masalassa sijaitseva Liikuntakeskus Joo.areena.

Lisäksi Kirkkonummella on lukuisia yksityisiä kuntosaleja, ratsastustalleja, golfkenttiä, venesatamia, paintball-rata ja Peuramaan laskettelukeskus. https://www.visitkirkkonummi.fi/fi/visitkirkkonummi/kohteet-ja-palvelut/nae-ja-koe/aktiviteetit/

Kulttuuria Kirkkonummella

https://kirkkonummi.fi/kulttuuriyhdistykset/

Kirjastot

Kirkkonummella on kolme kirjastoa:

  • pääkirjasto, Kirjastotalo Fyyri – Kirkkotori 1, 02400 Kirkkonummi
  • Masalan Kirjasto – Puolukkamäki 7, 02430 Masala
  • Veikkolan kirjasto – Allastie 6, 02880 Veikkola.

Kirkkonummella kiertää myös Kirjastoauto Ella, josta voi lainata ja johon voi palauttaa kirjoja. Kirjastoauton pysähdyspaikat ja- ajat löydät kartasta.

Kirjastosta voit lainata kirjoja, äänikirjoja, musiikkia, elokuvia ja lehtiä sekä käyttää kirjaston tietokoneita. Kirjaston henkilökunta auttaa tiedonhaussa ja digitaalisten laitteiden käytössä. Kirjastossa on paljon myös muita kuin suomen- ja ruotsinkielisiä kirjoja. Voit kysyä omalla äidinkielelläsi kirjoitettuja kirjoja henkilökunnalta.

Teatteri

Masalan nuorisoteatterissa ammattilaiset ohjaavat nuoria teatterin tekijöitä. Nuorisoteatteri tarjoaa nuorille mahdollisuuden näytellä. Yleisölle on tarjolla vuosittain useita teatteriesityksiä.

Veikkolan kartanoteatteri on kaiken ikäisten näyttelemisestä ja musiikista kiinnostuneiden ihmisten harrastelijateatteri, joka järjestää kesäisin teatteriesityksiä Veikkolassa osoitteessa Navalantie 23.

Musiikki

Kirkkonummella toimii useita kuoroja ja orkestereita.

Kansalaisopiston kuoroista, soitinyhtyeistä ja yksilöopetuksesta löydät tietoa täältä: https://uusi.opistopalvelut.fi/kirkkonummi/fi/?q=subject%3A21&page=1

Myös Kirkkonummen seurakunnalla on useita erilaisia kuoroja ja soitinryhmiä eri-ikäisille laulajille ja soittajille. https://www.kirkkonummenseurakunnat.fi/tule-mukaan/musiikki

Muita Kirkkonummella toimivia kuoroja:

Kirkkonummella on myös aktiivisesti konsertoiva Kirkkonummen kamariorkesteri.

Elokuvateatteri

Kino Kirkkonummi sijaitsee Kirkkonummen keskustassa osoitteessa Munkinmäentie 17.

Museot

Kirkkonummen museoista löydät tietoa täältä: https://www.visitkirkkonummi.fi/fi/visitkirkkonummi/kohteet-ja-palvelut/nae-ja-koe/kulttuuri-ja-nahtavyydet/?sc=museot

Kirkkonummen tarinoita löytyy Lisäksi E-museon sivujen kulttuuri- ja luontopoluilta.

Lasten ja nuorten harrastukset Kirkkonummella

Nuorisotilat

Nuorisotilat ovat 3. luokkalaisille – 17-vuotiaille nuorille ja lapsille tarkoitettuja ilmaisia ajanviettopaikkoja. Nuorisotilat ovat nuorten käytettävissä arki-iltoina. Osa nuorisotiloista on avoinna myös lauantaisin.

Kirkkonummelta löytyy kolme nuorisotilaa:

Lasten ja nuorten harrastustoiminta

Kirkkonummella toimii maksuttomia lasten ja nuorten harrastusryhmiä. MyHobby-ryhmät on tarkoitettu kouluikäisille lapsille ja nuorille ja TALENT-ryhmät lapsille, jotka tarvitsevat erityistä tukea harrastaakseen. Ryhmissä on tarjolla taidetta, musiikkia, ruoan laittoa, tunnetaitoja, liikuntaa, valokuvausta ja paljon muuta. https://www.kirkkonummi.fi/myhobby-ja-talent-harrastusryhmat 

Kiertävä Harrastuspaku, joka tuo loma-aikoina erilaisia harrastusvälineitä ja mahdollisuuksia lasten ja nuorten lähelle.

Kuvataidekoulu ja musiikkiopisto tarjoavat taidekasvatusta lapsille ja nuorille. Opistoihin ilmoittaudutaan keväisin, mutta erilaisiin 0–10-vuotiaiden musiikkiryhmiin on mahdollista päästä myös lukuvuoden aikana.

Myös seurakunnat järjestävät lapsille ja nuorille monipuolista toimintaa.

Kirkkonummella toimii myös viisi partiolippukuntaa. Partiossa opetellaan hyödyllisiä taitoja ja liikutaan yhdessä luonnossa. https://uusimaa.partio.fi/piiri/lippukunnat/siuntio-kirkkonummi-inkoo/

Muita harrastusmahdollisuuksia

Kirkkonummen kansalaisopisto tarjoaa monia erilaisia harrastusmahdollisuuksia, joista löydät tietoa täältä: https://uusi.opistopalvelut.fi/kirkkonummi/en/  

Kirkkonummella on paljon kulttuuriyhdistyksiä: https://www.kirkkonummi.fi/kulttuuriyhdistykset

ja liikuntayhdistyksiä https://www.kirkkonummi.fi/liikuntayhdistykset-1.

Luckanilla toimii perhekahvila Luckanin omissa tiloissa. Luckan järjestää myös erilaisia kulttuuritapahtumia eri kielillä ympäri Kirkkonummea. Kesäisin Luckanilla on monikielinen leiri lapsille. Lisää tietoa löytyy verkkosivulta  https://kyrkslatt.luckan.fi/

Kirkkonummella voit osallistua myös muun muassa Marttojen, vapaapalokuntien, Suomen Punaisen Ristin,  Mannerheimin Lastensuojeluliiton, asukasyhdistysten ja nuorisoseurojen toimintaan.

Vapaa-ajan toiminnasta saat tietoa Luckanilta Kauppakeskus Kirsikasta, Saloviuksentie 3.

Lähikuntien palvelut

Pääkaupunkiseudun laajat harrastus- ja kulttuuripalvelut ovat hyvien kulkuyhteyksien päässä. Myös Länsi-Uudellamaalla on paljon nähtävyyksiä ja kulttuurielämää, johon kannattaa tutustua.

Helsingin liikuntapalvelut löytyvät tästä kartasta.

Espoon liikuntapalveluista löytyy tietoa täältä: www.espoo.fi/fi/liikunta ja luonto