Valitse sivu

Kirkkonummen kansalaisopisto on kaikille avoin kaksikielinen opisto. Järjestämme kielten, taiteiden, kädentaitojen, yhteiskunnallisten aineiden, tietotekniikan, terveyden ja hyvinvoinnin sekä liikunnan ja tanssin opetusta. Kansalaisopistossa ei tarvitse valita, voit opiskella näitä kaikkia ja paljon muuta. Lisäksi opistossa voi suorittaa avoimen yliopiston opintokokonaisuuksia ja opintopistekursseja, sekä osallistua taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen lasten käsityökoulussa. Opinto-ohjelmaan pääset tutustumaan verkossa, osoitteessa kirkkonummi.fi/kansalaisopisto

Voit ilmoittautua kursseille verkko-osoitteessa opistopalvelut.fi/kirkkonummi tai soittaa asiakaspalveluumme numeroon 040 126 9312 (asiakaspalveluaika ti ja to klo 13-16)

Kurssiterveisiä suunnittelijaopettajiltamme

Kielet

Tervetuloa kielten tunneille oppimaan kieliä ja uusia asioita eri kulttuureista, elämäntavoista ja ihmisistä! Kielivaihtoehtoja on runsaasti: suomi vieraana kielenä, ruotsi, englanti, saksa, ranska, kreikka, espanja, italia, japani, kiina, latina, venäjä ja viro. Kielikursseja on tarjolla luokassa lähiopetuksena päivisin tai iltaisin ja lisäksi tarjolla on myös useita kursseja etänä netin välityksellä. Osa kursseista on tarkoitettu alkajille, moni kurssi taas sopii jo aikaisemmin kieltä opiskelleille. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus suorittaa opintopisteitä osaamisperusteisia kielten kursseja suorittamalla.
Kielten opiskelu aikuisena on palkitsevaa ja kanssaopiskelijoihin on helppo tutustua, sillä kieltä opiskellaan iloisessa ilmapiirissä kokeneiden ja kannustavien opettajien kanssa.

Kuvataide

Kuvataiteen kurssit sisältävät paljon maalaus- ja piirustuskursseja, joissa perehdytään eri tekniikohin. Kurssien sisältö vaihtelee maisemasta ja abstraktista ilmaisusta elävän mallin tutkimiseen. Kurssitarjonnasta löytyy muun muassa luovaa piirustusta, päiväryhmä grafiikantekijöille ja avoin ateljee, jossa edetään omatahtisesti vapaalla välineellä. “Galleria- ja museokierros”-kurssi mahdollistaa kohtaamisen muiden taiteesta kiinnostuneiden kanssa. Kalligrafian saloihin pääsee tutustumaan kiinalaisen taiteilijan ohjauksessa.

Kurssivalikoiman uutuutena alkaa taiteen perusopetuksen opintokokonaisuus aikuisille. Syksyllä on ensimmäinen havaintopiirustuksen kurssi, josta on mahdollista saada opintopisteitä. Keväällä voi osallistua taiteen perusopetuksen maalauskurssille.

Tarjolla on myös opiskelua jo vakiintuneilla kursseilla. Perinteisillä grafiikan viikonloppukursseilla voi syventyä painotekniikoihin ja keramiikan peruskurssilla tutustutaan saven työstämiseen. Tervetuloa kokeilemaan uutta ja löytämään itselle sopiva kurssi harrastaa taidetta!

Musiikki


Kansalaisopiston monipuolisessa musiikin kurssikattauksessa on tarjolla tutut kuoro-, laulu- ja soittokurssit. Lisäksi tarjolla on erilaisia kitarakursseja lapsille ja aikuisille. Komppaa ukulelella-kurssilla voit laulaa ja soittaa maanantaisin Pentti Hildénin kanssa. Uutuutena upean lauluopettajamme Ainon johdolla Biisipaja, jossa pääset tekemään omia sävellyksiä, ehkäpä tulevan soittolistojen hittibiisin. Tervetuloa musiikin maailmaan!

Kädentaidot


Uutuuksina tarjolla tänä vuonna esimerkiksi nahkatöiden valmistusta, kuvakudosta, sekä veneen pienten puuosien kunnostuskurssia ammattilaisten ohjaamina. Nahkatyö kurssilla voit kierrättää vanhan nahkatakin vaikkapa laukuksi itsellesi, tai valmistaa erilaisia koteloita ym. pienempiä nahkatöitä. Kuvakudoskurssilla opit monia erilaisia kuviointitekniikoita, joilla voit valmistaa myöhemmin helposti kotona kauniita teoksia sisustukseen. Veneilykauden päättyessä on hyvä hetki korjata pieniä kuluneita puuosia, tai valmistaa ehkä uusi tarpeellinen hylly, penkki, tai pöytä veneeseen. Myös kodin remontointiin meiltä löytyy upea kurssi, jossa opetellaan monipuolisesti erilaisia taitoja, kuten väliseinän rakentamista, tapetointia, laatoitusta, kiinnittämistä ynnä muita jokaiseen kotiin tarvittavia taitoja.
Makramee-kursseillakin on tarjolla upea uutuus; valoputous kodin sisutukseen. Iltojen hämärtyessä on ihana keskittyä luovaan prosessiin ja antaa työn valmistuksen viedä mennessään. Vai haluaisitko suunnitella itse korumallin ja tilata siitä valmiin hopeavalun? Miten upea henkilökohtainen lahjaidea, vaikkapa kummilapselle, tai pyöreitä täyttävälle tärkeälle läheiselle.
Vaikka monet kädentaidonkurssit ovatkin jo täynnä, niin kursseja, joilla on tilaa, löytyy myös suuret määrät. Pitkien kokovuoden kurssien lisäksi kädentaidoista löytyy useita kymmeniä lyhytkursseja, joita alkaa pitkin vuotta. Jonoihinkin kannattaa aina ilmoittautua, sillä uusia kursseja perustetaan myöhemminkin kauden edetessä ja jonottajat saavat aina sähköpostilla tiedon uudesta kurssista suoraan henkilökohtaisesti. Tervetuloa mukaan kädentaitojen pariin!

Liikunta


Opiston tarjonnasta voi niin löytää uusia kuin ylläpitää hyväksi havaittuja tapoja nauttia liikkumisesta! Syyskaudella käynnistyy yhteensä 102 erilaista liikunta – ja tanssikurssia. Kokeilisitko tänä vuonna itämaisen tanssin tai flamencon alkeiskurssia? Vai sopiiko elämäntilanteeseesi parhaiten etäopetus? Tarjolla on mm. barren, yinjoogan, kahvakuulan ja kiinteytysjumpan etäkursseja, kuten myös uutuutena Treenaa personal trainerin kanssa- kurssi. Jos haluat saada itsesi liikkeelle jo aamusta ryhmäliikunnassa, kokeile vaikka Aamun vesijumppaa tiistaisin k. 7:45! Uutuutena opisto tarjoaa myös maksutonta tuolijumppaa Fyyrissä keskiviikkoisin (ilmoittautuminen vaaditaan).
Liike on lääke moneen ja poistaa tutkitustikin myös stressiä. Viime vuosien yhdeksi suosikiksi on noussut TRE- stressinpoistoa täristen – kurssit sekä asahi. Osallistujat ovat kertoneet rentoutuneensa syvästi näillä kursseilla liikkumisen avulla. Se päteekin kaikkeen hyvään liikkumiseen – myös mieli rentoutuu.
Opiston liikuntakursseille on helppoa tulla mukaan ja tasoja löytyy alkeista tehokkaaseen ja edistyneeseen harjoitteluun. Kevät- ja kesäkaudella on jälleen tarjolla 139 erilaista liikunta- ja tanssikurssia innostavien ja lajiensa kokeneiden opettajien ohjaamana. Merkitse siis kevätkauden ilmoittautumispäivämäärä 2.12. klo 11 nyt jo kalenteriisi! Pysytään liikkeessä – yhdessä, tillsammans!


Poimintoja muista kursseista ja yleisöluentoja


Kirkkonummen kunnan 700-vuotispäivä lähestyy ja Kirkkonummi — kartanoiden, kirkkojen ja kulttuurin kehto -kurssilla voit päästä jo juhlatunnelmaan. Kuntalainen voi tutustua alueensa historiaan myös kansalaisopiston järjestämillä kulttuurihistoriallisilla kävelykierroksilla kuntakeskuksessa, Heikkilässä ja Masalassa.
Kirkkonummen alueen luontoon ja luontotyyppeihin pääset mm. opastetuilla linturetkillä. Luonnosta saataviin antimiin voit tutustua mm. lääkeyrttien kurssilla ja innokkaimmat pääsevät myös kokkaamaan villinä kasvavia ruoka-aineita ulkona.
Veneilyyn liittyviä kursseja ovat saaristo- ja rannikkomerenkulun kurssi sekä veneilijän köysikurssi. Voit suorittaa myös ensiavun peruskurssit EA1 j EA2, hätäensiapukurssin ja hygieniapassin.
Mikäli haluat tuntea älypuhelimesi toiminnot ja sovellukset, kansalaisopistolla on tarjolla kurssit sekä Android- että iPhone-puhelinten käyttäjille. Tekoälystä kiinnostuneet voivat perehtyä keskusteleviin tekoälysovelluksiin.
Terveyteen ja hyvinvointiin voit panostaa lähinä Hyvän olon pysäkki -kursseilla ja etänä tietoiseen hyväksyvään havainnointiin ja läsnäoloon Mindfulness-kurssilla. Jos koirasi hyvinvointi kiinnostaa, tutustu sen luontaisiin käyttäytymistarpeisiin Hyvinvoiva koira –kurssillamme.
Ruokakursseilla voit opetella tekemään itse mm. tofua ja tempehiä, kefiiriä ja piparkakkutalon tai opetella kokkaamaan Ottolengin tapaan. Tervetuloa mukaan makumatkalle!
Maksuttomilla yleisöluennoilla urheilutoimittaja ja tietokirjailija Kalle Virtapohja kertoo Suomen presidenteistä urheilijoina ti 10. ja 24.9. kirjastotalo Fyyrissä

Kansalaisopisto mukana Kirkkonummi-päivillä


Tule tutustumaan Kirkkonummen kansalaisopiston toimintaan Kirkkonummi-päiville 24.8. Järjestötorille! Luvassa on tietopaketteja kursseista ja mahdollisuus tavata opettajia.


Tervetuloa kursseille!