Valitse sivu
kirkkonummi

Presidentinvaali 2024 Kirkkonummella

Toisen vaalipäivän äänestys

Toisen vaalin äänestyspäivä on 11.2.2024. Vaalipäivän äänestys toimitetaan Kirkkonummen kunnan äänestysalueilla klo 9.00-20.00. Äänioikeutetun äänestyspaikka vaalipäivänä ilmenee kotiin saapuneesta ilmoituksesta äänioikeudesta. Äänestysalueiden äänestyspaikat toisessa vaalissa 11.2.2024 ovat:

Äänestysalue                    Äänestyspaikka                                      Äänestyspaikan osoite
1. Lapinkylä                       Sjökulla skolaSjökullantie 285
2. Veikkola   Veikkolan koulu Kisapolku 7
3. MasalaMasalan kirjasto Puolukkamäki 7
4. GesterbyPapinmäen koulu    Vilhonkummuntie 2
5. Kirkonkylä Pääkirjasto kirjastotalo Fyyri Kirkkotori 1
6. TolsaLaajakallion kouluLaajakalliontie 4
7. Kantvik Kantvikin kouluToppapolku 2
8. SundsbergKartanonrannan kouluKartanonkuja 1

Huomioitavaa äänestäjälle:

• Presidentinvaaleissa äänioikeutettu on Suomen kansalainen, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta.
  • Masalan äänestysalueen äänestyspaikka on Masalan kirjasto.
  • Gesterbyn äänestysalueen äänestyspaikka on Papinmäen koulu.
  • Karanteenissa tai eristyksessä olevat henkilöt voivat äänestää vain varsinaisena vaalipäivänä toisessa vaalissa sunnuntaina 11.2.2024 omassa äänestyspaikassaan.
  • Äänestäjä on velvollinen esittämään äänestystilanteessa selvityksen henkilöllisyydestään. Äänestäjiä pyydetään ottamaan mukaan voimassa oleva asiakirja, jolla voi todistaa henkilöllisyyden (poliisin antama henkilökortti, passi, ajokortti, kuvallinen Kela-kortti tai muu voimassa oleva kuvallinen ja virallinen henkilöllisyystodistus).
  • Äänestäjiä pyydetään tarkastamaan vaalipäivän äänestyspaikkansa kotiin saapuneesta ilmoituksesta äänioikeudesta. Ilmoituksen mukaan ottaminen äänestyspaikalle on suotavaa, ilmoituksen puuttuminen ei kuitenkaan estä äänioikeutettua äänestämästä.
  • Äänestäjä voi ottaa äänestyspaikalle mukaan oman kynänsä, suositellaan lyijykynän tai kuulakärkikynän käyttämistä. Tussikynää ei saa käyttää.

Lisätietoa presidentinvaaleista 2024 oikeusministeriön vaalit.fi-sivuilla: https://vaalit.fi/