Volsin kartanon puistometsä
Luonnonsuojelualue käsittää Volsin kartanon puistomaisen pihapiirin suurine tammineen ja lehmuksineen sekä viereistä metsikköä. Metsikössä kiertää luontopolku, jonka lähtöpiste Volsintien varrella olevalla pysäköintialueelle.
Vrångnäsuddenin lehtometsä
Alue on ollut aikoinaan Volsin kartanon hakamaata, jossa on laidunnettu karjaa. Metsittyneen ja pensoittuneen alueen hakamaaluonnetta on pyritty palauttamaan viime vuosina. Alueelta on poistettu tammia varjostavaa puustoa. ja siellä on pidetty lampaita.
Kuusen, männyn, haavan ja tammen lisäksi puustossa on muutamia metsälehmuksia. Lahopuuta on runsaasti sekä maassa että pystyssä. Pensastossa on paikoin runsaasti pähkinäpensasta. Kenttäkerroksessa erityisen huomion arvoisia ovat kesämaitiainen, syylälinnunherne, hakarasara, aholeinikki ja purtojuuri.
Stormossenin suo
Stormossenin suo on aikoinaan ojitettu, mutta se on palautumassa edustavaksi rämeeksi. Suo kuuluu Suomi 100 -vuoden kunniaksi perustettuun luonnonsuojelualueeseen.
Nåtabackenin ja Pungensbackenin metsiköt
Eteläisemmällä Nåtabackenilla on pähkinäpensaslehtoa suurine haapoineen. Pähkinähakki on tavattu siellä nauttimassa pähkinöitä syksyaikaan. Pungensbackenilla on vanhaa rehevää sekametsää.
Nydalsvikenin itärannan lehdot
Nydalsvikenin itärannalla on usean luonnonsuojelualueen muodostama monipuolinen lehtokokonaisuus, jolla on vanhoja puita ja pähkinäpensaita. Alueella on jonkin verran luonnonpolkuja. Maasto on paikoin vaikeakulkuista kaatuneiden puiden takia.
Sepelbergenin kalliometsä ja pähkinäpensaslehdot
Sepelbergenin luonnonsuojelualue käsittää luonnontilaisen kallioalueen rinteineen, jyrkänteineen ja alusmetsineen. Kallioilla ja rinteillä kasvaa osin vanhaa männikköä, kallioväliköissä on soistumia ja nuorta sekametsää. Alusmetsät ovat lehtomaisia.
Sepelbergenin luonnonsuojelualueen eteläpuolella on edustava suojeltu pähkinäpensaslehto.