Valitse sivu
Etusivu / Asuminen ja ympäristö / Ympäristö / Ulkoilualueet
kirkkonummi

Ulkoilualueet

Porkkalanniemen virkistysalue

Porkkalassa sijaitsevat Kirkkonummen kunnan, Vantaan kaupungin ja Nurmijärven kunnan omistamat alueet. Alueella on opastauluja, pysäköintipaikkoja, keittokatoksia, nuotiopaikkoja ja käymälöitä.

Lue lisää alueesta

Nedergård

Kesäsiirtola Nedergårdin alueella Porkkalanniemen kärjessä on pysäköintipaikka, keittokatos, kaivo, nuotiopaikka ja käymälät. Lisätietoja ja varaukset puh. 09 29671/ palvelupiste.

Lisätietoja Nedergårdista

Linlon saari

Linlon merellinen ulkoilusaari sijaitsee Porkkalanniemen ja Upinniemen välissä. Saareen pääsee kävelysiltaa pitkin Linlon pienvenesatamasta (Linlontie 112, 02480 Kirkkonummi). Saaressa on luonnontilaisia kalliorantoja, metsiä ja kosteikkoja. Saari kuuluu pohjoisinta osaa lukuun ottamatta Natura 2000 -verkostoon. Kulkemiseen on lukuisia luonnonpolkuja. Alueella on pysäköintipaikka, keittokatos nuotiopaikkoja, käymälä sekä huvivenesatama. Linlon sataman toiminnasta vastaa Satamayhdistys-Linlo Marina ry. Lisätietoja sataman toiminnasta http://linlomarina.fi/ .

Linlon kartta ja nuotiopaikat (pdf)

Meikon luonnonsuojelualue

Meikon luonnonsuojelualueet käsittävät laajan, monipuolisen luontokokonaisuuden Kirkkonummen keskustan luoteispuolella (Korsolammentie, 02400 Kirkkonummi). Meikossa voi liikkua sekä viitoitetuilla reiteillä että erämaisemmilla alueilla. Reittien ulkopuolella on laajalti erämaatyyppistä luontoa.

Lue lisää Meikon alueesta ja palveluista.

Kartta

Nuuksion kansallispuisto

Nuuksion kansallispuisto sijaitsee Espoon, Kirkkonummen ja pääosin Vihdin kunnissa. Kirkkonummella se ulottuu pohjoiseen Veikkolaan. Kansallispuisto on osa laajaa Nuuksion järviylänköä. Sen kymmenillä lammilla voit tavata kuikkia ja vanhoissa metsissä liito-oravan pesäpuita. Kansallispuisto on Metsähallituksen hallinnassa.

Nuuksion kansallispuiston palvelut: Suomen luontokeskus Haltia, Kaikuva, Sea & Mountain Adventures ja Elämystorppa Oy, tarjoavat monipuolisia palveluja Nuuksion alueella. Mustalammella, Haukkalammella, Holma-Saarijärvellä ja Iso-Holmalla on huolletut telttailualueet. Kansallispuisto rajoittuu pohjoisessa Helsingin kaupungin ulkoilualueeseen Salmeen, jossa on mm. polkuja ja latuja sekä viikonloppuisin avoinna oleva ulkoilumaja. Haukkalammella on luontotupa. Luontoretkien tukikohtana palvelee kaksi vaatimatonta varauskämppää. Kumpaankaan ei johda tietä.

Lisätietoja palveluista:

www.luontoon.fi
Suomen luontokeskus Haltia www.haltia.com

Muita ulkoilualueita

Helsingin kaupungin ulkoilualue Lähteelä Porkkalanniemessä www.hel.fi/
Espoon kaupungin ulkoilualue Väransby Långvikissa www.espoo.fi