Valitse sivu
Etusivu / Asuminen ja ympäristö / Asuminen ja rakentaminen / Rakennusvalvonta / Ympäristöterveydenhuolto
kirkkonummi

Ympäristöterveydenhuolto

Ympäristöterveydenhuollon valvonnan kohteena ovat muun muassa elintarvikkeet ja elintarvikehuoneistot, asunnot, talous- ja uimavedet, koulut, päiväkodit sekä tupakanmyynti.

Lisäksi toimintaan kuuluvat eläinlääkintähuolto ja eläinsuojelu. Yksikön palveluja ovat muun muassa tarkastukset, näytteenotto, tutkimukset, ilmoitusten käsittely, lausunnot, neuvonta ja eläinlääkintäapu. Tarkastuksia tehdään säännöllisenä valvontana ja kuntalaisten yhteydenottojen perusteella.

Asumisterveys

Asunnon olosuhteiden tulee olla sellaiset, ettei niistä aiheudu tiloissa oleville terveyshaittoja.

Jos asukas kärsii asunnossaan melusta, kylmyydestä, hajuista tms. tai epäilee, että asunnossa on kosteus- tai homevaurio, tulee ensimmäiseksi ottaa yhteys kiinteistön omistajaan tai tämän edustajaan (taloyhtiön isännöitsijä, hallituksen puheenjohtaja, vuokranantaja), joka on velvollinen selvittämään ongelman syytä ja korjaamaan epäkohdat. Esimerkiksi kosteusvauriot kannattaa korjata heti, jottei terveyshaittoja pääse syntymään. Asukkaan on myös hyvä huomioida, ettei itse toiminnoillaan heikennä sisäilman laatua.

Vastuu rakennusten kunnossapidosta ja korjaamisesta sekä vaurioiden syiden selvittämisestä on kiinteistön omistajalla. Mikäli kiinteistön omistaja ei ryhdy selvitystyöhön, voit ottaa yhteyttä terveystarkastajaan. (Ohjeet yhteydenottoa varten Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon sivuilla)