Valitse sivu
kirkkonummi

Kirkkonummiseikkailu – Vesitorninmäen hiidenkirnu

Kiipeämme ylös ja ylös pitkästi vuoren rinnettä.  

Menemme alas ja alas värikkään talon vierestä.  

Kiviä, käpyjä, lehtiä ja kaikkea mahdollista. Kalliossa on luola tai vesiputous. Täytyy tutkia tarkemmin.  

Näyttää kulholta. Kuningas varmaan pysähtyi matkallaan juomaan tästä jättimäisestä kulhosta. 

👑 Kuninkaantie on vanha postireitti. Se alkaa Norjan Bergenistä Atlantin rannikolta ja kulkee Oslon ja Tukholman kautta Maarianhaminaan. Maarianhaminasta reitti vie Saaristomeren kautta Turkuun ja sieltä Etelä-Suomen halki Viipuriin. Tie päättyy Suomenlahden perukkaan Pietariin. Kuninkaantie kulkee myös Kirkkonummen halki.  
 

Vesitorninmäen hiidenkirnu on poikkeuksellisen mallinen;  porrasmainen ja osittain avoin. Hiidenkirnua ei ole merkattu peruskarttaan, mutta alta löydät selkeät ohjeet sen löytämiseksi. Reitti ohjaa hiidenkirnun alareunaan, josta sitä on turvallisempaa katsoa. Hiidenkirnun syvyydestä vedenpinnan alapuolella ei ole tarkkaa tietoa.   
  
Pysäköinti: Vanha rantatie 8, 02400 Kirkkonummi (sijainti kartalla)  
  

Reitti: Reittiä ei ole merkattu. Varubodenin takaa kulkee silta Jokirinteen puolelle.  Kulje kävelytietä kohti vesitornin mäkeä. Vesitornin mäelle johtaa jyrkästi nouseva kevyen liikenteen väylä. Vesitornin oikealla puolella on graffittipäällysteinen rakennus, jonka vierestä pääsee kulkemaan kohti hiidenkirnua. Kulje kävelytietä alas ja käänny vasemmalle. Hiidenkirnu nousee ylös kallion rinnettä vasemmalla puolella tietä. Paras maamerkki hiidenkirnun löytämiseksi ovat kaksi mustaa valopylvästä. Hiidenkirnu on valaistu pimeällä. 


Esteettömyys: Kohde ei ole esteetön
  
Julkisen liikenteen saavutettavuus: Lähin pysäkki on Kirkkotallintie (Ki0550/Ki0551/Ki0552)  

Leikki

Mielikuvituksen voima  
Valitaan esine ja pohditaan, mitä kaikkea esine voisi olla ja mitä siitä tulee mieleen. Esimerkiksi tämä ei ole keppi, vaan tämä on… 

…taikasauva, onki, mopon ohjaustanko, tahtipuikko, kitara, saha, hevonen, valomiekka, mikrofoni, savupiippu ja mitä tahansa muuta.