Valitse sivu
Etusivu / Vapaa-aika / Vapaa-aika ja harrastukset / Liikunta / Ohjattu liikunta / Lapset ja nuoret

Lapset ja nuoret

SYYSKAUSI 28.8 – 17.12.2023

HINNAT

Uimakoulut: 40,40 € + uimahallin sisäänpääsymaksu

ILMOITTAUTUMINEN

www.kuntapalvelut.fi/kirkkonummi

Maanantai 

09.30 – 10.30   VAUVAJUMPPA (151), nuorisotalo, Veikkola

17.30 – 18.15  ERITYISLASTEN ALKEIS-JATKOUIMAKOULU (182), terapia-allas, VIP-tila

18.15 – 19.00  ERITYISLASTEN ALKEIS-JATKOUIMAKOULU (183), terapia-allas, VIP-tila

19.15 – 20.00  ERITYISLASTEN / -NUORTEN JATKOUIMAKOULU (184), iso allas, VIP-tila

Lasten ja nuorten ryhmien tuntikuvaukset

ERITYISLASTEN ALKEIS-JATKOUIMAKOULU

Erityistukea tarvitsevien lasten uimakoulu alkaen 5- vuotiaille, uimataidottomille tai lapsille, jotka uivat itsenäisesti 10 metriä. Tukihenkilö on vedessä välttämätön. Tavoite on uinnin alkeiden opettelu sekä yksilöllisen uimataidon vahvistaminen. Tunti sisältää yksilöllistä uimaopetusta lapsen taitotasoa kunnioittaen. Uimakoulussa on mahdollisuus suorittaa uimamerkki.

ERITYISLASTEN/ -NUORTEN JATKOUIMAKOULU

Tarkoitettu erityistukea tarvitseville lapsille/nuorille, jotka osaavat uida itsenäisesti väh. 25 metriä isossa altaassa sekä uskaltavat laittaa kasvot veteen. Yksilöllistä harjoittelua tukihenkilön kanssa. Tukihenkilöä suositellaan ainakin ensimmäisillä kerroilla. Uimaopettajan kanssa voi kauden aikana keskustella tukihenkilön tarpeellisuudesta.

Huom! Tukihenkilön on tarkoitus olla vedessä lapsen kanssa. Ohjaaja antaa tukihenkilölle ohjeita ja neuvoo tarvittaessa. Tunnit sisältävät yksilöllistä uinninopetusta lapsen taitotasoa kunnioittaen.

Lapsen kanssa uimaan tulevan henkilön on osallistuttava infotilaisuuteen Kirkkonummen uimahallilla ennen uintiryhmään tuloa. Infossa käydään läpi mm. uimakoulun käytäntöä sekä turvallisuusasioita.

VAUVAJUMPPA

Vauvajumpassa liikutaan pienten ehdoilla, tehden sekä sykkeen nostatusta että lihaskuntoliikkeitä ja venyttelyjä. Liikkeet on suunniteltu vauvalle ja vanhemmalle, eli tunti sopii niin äidille kuin isällekin. Vanhemman sylissä liikkuessaan vauva saa kokemuksia musiikin ja liikkeen rytmistä, sekä erilaisista asennoista ja liikkeistä. Jos lapsi viihtyy itsekseen tai nukkuu tunnin aikana, voi liikkeet tehdä myös ilman lasta. Tunneilla edetään rennosti ja turvallisesti, vauvan tarpeet huomioiden. Tunti tarkoitettu 0-2 -vuotiaille lapsille.

Mukaan vauvajumppaan tarvitset pyyhkeen/viltin lapsen alle, sillä teemme välillä liikkeitä lattiatasossa. Voit ottaa lapselle mukaan pienen lelun. Aikuisella olisi hyvä olla rennot jumppavaatteet, luistamattomat kengät sekä tarvittaessa juomapullo.

Katso muut lasten ja nuorten ryhmät:

https://www.kirkkonummi.fi/lasten-ja-nuorten-harrastustoiminta