Gesterbyn koulussa opitaan joustavissa ja moderneissa oppimisympäristöissä.
Lukuvuoden työ- ja loma-ajat
Syyslukukausi to 8.8.2024 – pe 20.12.2024Syysloma ma 14.10.2024 – pe 18.10.2024 (viikko 42)
Joululoma la 21.12.2024- ma 6.1.2025 |
Kevätlukukausi ti 7.1.2025 – la 31.5.2025 Talviloma ma 17.2.2025 – pe 21.2.2025 |
Esiopetuksen työ- ja loma-ajat noudattavat peruskoulujen työ- ja loma-aikoja toimintavuosina 2024-2025 kuitenkin niin, että viimeinen työpäivä on perjantai 30.5.2025.
Ajankohtaista
- Gesterbyn ja Papinmäen koulut ovat yhdistyneet 1.8.2024 alkaen.
- Ensimmäinen koulupäivä to 8.8.2024 klo 9.00. Kokoontuminen Gesterbyn koulun pihalle.
- Kodin ja koulun välinen viestintä Wilmassa: Ohjeita Wilman käyttöön
Tärkeät lomakkeet
Gesterbyn koulun ohjaussuunnitelma
Gesterbyn koulun järjestyssäännöt
Gesterbyn koulun tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma
Sähköinen poissaoloanomus Wilmassa (ohje)
Lataa lukuvuoden 2023-2024 kouluopas.
Arviointi
Oppiaineiden vuosiluokittain määritellyt tavoitteet
Ruokalista
Peruskoulujen ja lukioiden ruokalista
Peruskoulujen ja lukioiden kasvisruokalista
Tietoa koulustamme
GWP-hanke
Aluesuunnitelma väistökeittiö ja purun aloitus 7.10.2022
GWP-koulukampuksen pedagoginen suunnitelma valmistui joulukuussa 2017. Tavoitteena on rakentaa Gesterbyn koulualueelle uusi ja uljas kampus, jonka terveellisissä ja nykyaikaisissa, uuden opetussuunnitelman mukaisissa oppimisympäristöissä tulevat opiskelemaan ja työskentelemään Gesterbyn koulun, Winellska skolanin sekä Kyrkslätts gymnasiumin oppilaat, opiskelijat ja henkilökunta.
Unelmamme on moderni ja innostava koulukampus, jossa yhdistyvät ILO, UTELIAISUUS JA POSITIIVISUUS: ilo oppia, ilo oivaltaa, ilo tutkia, ilo kehittyä, ilo kohdata ja toimia yhdessä toisten kanssa kaksikielisessä ja -kulttuurisessa ympäristössä. Oppimisen ilo syntyy itsensä haastamisesta ja itsensä voittamisesta, yhdessä toisten kanssa.
Kielikylpy Gesterbyn koulussa
Ajankohtaisia kielikylpyasioita
Kaksikielistä opetusta (ruotsin kieli) järjestetään Kirkkonummella Gesterbyn koulussa kielikylpyesikoulusta vuosiluokkaan 9.
Kielikylpy on vaihtoehtoinen opetusohjelma varhaiskasvatus- ja koulutasolla, ja siihen sitoudutaan koko perusopetuksen ajaksi. Kielikylvyssä suomea äidinkielenään puhuvat lapset omaksuvat ruotsin kielen käyttämällä sitä luonnollisissa kielenkäyttötilanteissa. Lapsen ei tarvitse osata ruotsia etukäteen. Vanhempien ei tarvitse osata ruotsia. Vanhemmilla on tärkeä rooli lapsen äidinkielen kehityksen tukemisessa. Äidinkielen hyvän taidon avulla lapsi oppii helpommin uusia asioita.
Kielikylpyopetuksessa vieras kieli on sekä oppimisen väline että sen kohde.Opetuksessa noudatetaan yksi aikuinen, yksi kieli-periaatetta. Opetus tapahtuu aluksi kokonaan kielikylpykielellä ja äidinkielen osuus kasvaa myöhemmin. Luokilla 5–9 kielikylpykielen osuus on vähintään puolet. Opetuksen tavoitteena on toiminnallinen kaksikielisyys. Kielikylpyluokat seuraavat valtakunnallista opetussuunnitelmaa. Kielikylpyruotsissa on oma opetussuunnitelmansa, joka löytyy Kirkkonummen kunnan opetussuunnitelmasta. Kielikylpyluokilla tutustutaan myös ruotsalaiseen ja suomenruotsalaiseen kulttuuriin.
Kielikylpyesiopetuksessa oleville lapsille Neidonkallion päiväkoti järjestää täydentävää varhaiskasvatusta Gesterbyn koulun tiloissa aamuin ja iltapäivisin.
Lisätietoja:
http://www.kirkkonummenkielikylpy.fi/
http://www.uva.fi/fi/sites/immersion/about_immersion/
Kiusaamisen vastainen toiminta
Toimi näin kiusaamistilanteessa. (Vanhemmat)
Toimi näin kiusaamistilanteessa. (Oppilaat)
Toimintamalli ristiriitatilanteissa
Verso – vertaissovitteluohjelma
Koulussamme käytetään ristiriitojen ratkaisemiseen VERSO-ohjelmaa.
Vertaissovittelu on selkeä toimintamalli, jonka avulla sovittelijoiksi koulutetut koulun henkilökunnan jäsenet ja oppilaat auttavat osapuolia itse löytämään ratkaisun ristiriitaansa.
Resto – sovitteleva ja restoratiivinen yhteisö
Resto-ohjelman restoratiivinen lähestymistapa korostaa kohtaamiseen, keskusteluun ja yhteistyöhön perustuvaa myönteistä prosessia, jossa pyritään osapuolten välisen ymmärryksen lisääntymiseen.
Resto-koulutuksen saaneet henkilökunnan jäsenet sovittelevat tilanteita, jotka eivät sovellu vertaissovitteluun. Aikuisjohtoisen sovittelun osapuolina voivat olla oppilaat tai oppilas ja henkilökunnan jäsen.
Valinnaisaineet 2024-2025
Valinnaisaineet päivitetään syyslukukauden alussa.
Gesterbyn koulun kerhot
Iltapäiväkerho
Gesterbyn koululla toimii kaksi iltapäiväkerhoa: iltapäiväkerho 1.-2. -luokkien oppilaille sekä Eftis kielikylpyluokkien 1.-2. -luokkien oppilaille.
Läksykerho
Opettaja voi ohjata oppilaan läksykerhoon, mikäli hänellä on toistuvia läksyunohduksia. Tällöin oppilas jää koulun jälkeen tekemään annetut tehtävänsä koulun läksykerhoon. Opettaja ilmoittaa oppilaan vanhemmille läksykerhoon jäämisestä.
Oppilas voi tulla läksykerhoon myös vapaaehtoisesti koulupäivän jälkeen tekemään läksynsä tai kertaamaan kokeeseen aikuisen ohjauksessa. Läksykerhojen ajankohdat täsmentyvät lukuvuoden alussa.
Kerhotoiminta
Kerhotoiminta lukuvuodelle ilmoitetaan syyslukukauden alussa.