Valitse sivu
Etusivu / Varhaiskasvatus ja opetus / Varhaiskasvatus ja esiopetus / Päiväkodit ja perhepäivähoito / Sjökulla daghem
kirkkonummi

Sjökulla daghem

Sjökulla daghem tarjoaa ruotsinkielistä varhaiskasvatusta ja esiopetusta Pohjois-Kirkkonummella. Päiväkoti ja esikoulu ovat osa Sjökullan oppimiskeskusta ja tarjoaa siten hienot mahdollisuudet toimivaan yhteistyöhön Sjökulla skolan kanssa. Yhteiset tilat, muun muassa liikuntasali, veistosali ja musiikkisali, tarjoavat hyvät edellytykset monipuoliseen toimintaan.

Sjökulla daghem sijaitsee luonnonläheisessä ympäristössä järven ja metsän välissä. Sijainnin ansiosta panostamme paljon ulkotoimintaan, ja kaikki ryhmät käyvät vähintään kerran viikossa metsässä – ympäri vuoden. Sjökulla daghem panostaa Metsämörri-toimintaan, ja sille on myönnetty Metsämörri-laatutunnus vuodesta 2021.

Toimintamme

Sjökulla daghemin toiminta perustuu Kirkkonummen varhaiskasvatussuunnitelmaan (linkki) ja kaksivuotisen esiopetuksen kokeilun opetussuunnitelmaan (linkki). Tuemme lasten mielikuvitusta, leikkiä ja luovuutta toimimalla lasten kiinnostusten ja vahvuuksien mukaan. Kannustamme lapsia tekemään omia aloitteita ja kokeilemaan itse. Tarjoamalla sopivia haasteita lapsen edellytysten, kykyjen ja kehitystason mukaan annetaan lapselle mahdollisuus kokea onnistumisen iloa. 

Lapsi osallistuu toiminnan suunnitteluun, toteuttamiseen ja arviointiin. Yhteistyössä huoltajien kanssa keskitymme luomaan lapselle hyvän arjen avoimen vuorovaikutuksen ja positiivisuuden kautta. 

Sjökulla daghemissä tunnustamme lapsen kaikki kielet ja tuemme ja vahvistamme määrätietoisesti lapsen kielellisiä taitoja ja autamme lasta kehittämään tulevan opetuskielen taitojaan. Henkilöstö toimii kielellisenä mallina ja auttaa lasta muun muassa laajentamaan sanavarastoaan. 

Meillä lapsi saa kokea liikkumisen ilon, kun tarjoamme lapselle monipuolisesti ja kattavasti liikkumisen kokemuksia. Yhteistyössä Finlands Svenska Idrottin ja paikallisten yhdistysten kanssa kannustamme lasta ja perhettä liikkuvaan elämäntapaan. 
 

Ryhmien yhteystiedot

Tomtar050 327 2696 
Troll050 327 2695 
Vättar040 029 3531 
Alver040 029 3536

Aukioloajat:
Ma-pe 6.30 – 17.30

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelethan asiasta päiväkodin johtajan kanssa.

Osoite:
Sjökullantie 285
02540 Kylmälä

Päiväkodin johtaja:
Catrine Nordström
050 310 6908

Varajohtaja:
Linda Lostedt
050 414 3431

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja:
Annika Olsen Nyberg
050 414 1305

Esiopetuksen kuraattori:
Petra Nyman
050 414 3510