Valitse sivu
Etusivu / Varhaiskasvatus ja opetus / Varhaiskasvatus ja esiopetus / Päiväkodit ja perhepäivähoito / Perhepäivähoito
kirkkonummi

Perhepäivähoito

Perhepäivähoito on varhaiskasvatusta, joka tapahtuu perhepäivähoitajan kotona. Perhepäivähoitoryhmässä voi olla neljä varhaiskasvatusikäistä lasta ja osapäiväisesti yksi esiopetusikäinen lapsi. 

Kunnan perhepäivähoitajat

Pieni ryhmä mahdollistaa lapsille rauhallisen arjen ja leikkiympäristön, mahdollisuuden tulla kuuluksi ja kohdatuksi yksilöllisesti.  Perhepäivähoitajat toteuttavat lasten kanssa kunnan varhaiskasvatussuunnitelmaa. Kiireetön ja joustava arki antaa tilaa retkille, tutkimiselle, ihmettelylle ja seikkailuille. Alueen perhepäivähoitajat tekevät tiivistä yhteistyötä ja järjestävät yhdessä liikuntahetkiä, musiikkituokioita, satutunteja ja retkiä lähiympäristöön. 

Perhepäivähoitajan työaika on 8 tuntia ja se toteutuu lasten hoitoaikojen mukaan klo 6.30 ja 17.30 välisenä aikana. Ylimenevä työaika tasataan perhepäivähoitajan vapaina eli niin sanottuina tasoitusvapaina, jolloin lapsen hoito järjestetään lapselle nimetyssä päiväkotiryhmässä. 

Asiakasmaksut määräytyvät samalla tavalla sekä kunnallisessa perhepäivähoidossa että päiväkodissa.  

Yksityiset perhepäivähoitajat

Yksityisten perhepäivähoitajien yhteystietoja voi tiedustella suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa varhaiskasvatuksen.palveluohjaus@kirkkonummi.fi  ja ruotsinkielisessä varhaiskasvatuksessa smabarnspedagogik.servicehandledning@kyrkslatt.fi. 

Yksityiset perhepäivähoitajat valitsevat hoitolapset itse, joten vapaita paikkoja voi kysyä suoraan hoitajalta. Perhe tekee hoitosopimuksen suoraan yksityisen perhepäivähoitajan kanssa, jossa määritellään esimerkiksi yksityisen perhepäivähoidon asiakasmaksu. Kunta valvoo yksityisten perhepäivähoitajien toimintaa.

Yhteystiedot

Varhaiskasvatuksen palveluohjaaja
Satu Westerlund
puh. 040 126 9758
etunimi.sukunimi@kirkkonummi.fi

Perhepäivähoidon ja avoimen
varhaiskasvatuksen esihenkilö:
Hanna Leivo
040 126 9662
etunimi.sukunimi@kirkonummi.fi

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja:

Keskustan ja Masalan perhepäivähoito:
Suvi Komulainen
040 574 4722

Veikkolan perhepäivähoito:
Anna-Maija Varhama
040 586 7293
etunimi.sukunimi@kirkkonummi.fi