Valitse sivu
Etusivu / Vapaa-aika / Vapaa-aika ja harrastukset / Liikunta / Ohjattu liikunta / Tuntikuvaukset
kirkkonummi

Tuntikuvaukset

Alhaalta löydät nuoriso- ja liikuntapalveluiden järjestämän ohjatun liikuntatoiminnan tuntikuvaukset aakkosjärjestyksessä. Liikuntaa järjestetään kaikenikäisille ja tuntikuvauksista ilmenee tarkemmin kurssin sisällöt.

VESILIIKUNTA TUNTIKUVAUKSET

AQUAHIIT

Kovatehoinen intervallivesijumppa, jossa on rankkoja sykettä kohottavia osuuksia sekä kevyitä palauttavia osuuksia. Taso 1.

KEVENNETTY VESIJUMPPA

Tasapainoa ja lihasvoimaa edistävää vesijumppaa. Tämä ryhmä soveltuu sinulle, joka aloittelet liikuntaa tai olet kuntoutumassa loukkaantumisesta / leikkauksesta, mutta pystyt liikkumaan omatoimisesti. Taso 2–3.

KEVENNYTTY VESITREENI

Vaihtelevaa ja monipuolista vesijumppaa kehon kaikille lihaksille. Ryhmässä tehdään liikkeitä, joihin jokainen pääsee mukaan. Tunnilla edistetään tasapainoa ja vahvistetaan lihaksia. Tunti sopii mm. painonhallinnan tueksi sekä säännöllistä liikuntaa aloitteleville. Taso 2–3.

LIIKUNTARAJOITTEISTEN VESIJUMPPA

Tarkoitettu henkilöille, joilla on liikkumisessa laaja-alaisesti rajoituksia tai vaikeuksia. Tukihenkilön mukanaolo vedessä on mahdollista. Voimistelun tavoitteena on vahvistaa lihaskuntoa, edistää liikkuvuutta, lisätä rentoutta ja tuottaa iloa. Taso 3–4.

NEURO-VESIJUMPPA

Vesijumppa on tarkoitettu lihas- tai neurologista sairautta sairastaville henkilöille (esim. MS, Parkinson, CP). Jumppa edistää tasapainoa, lihasvoimaa, lisää liikkuvuutta ja rentoutta. Taso 3–4.

SENIORIVESIJUMPPA

Hyväkuntoisille senioreille tarkoitettua vesijumppaa, joka edistää kehonhallintaa, tasapainoa sekä vahvistaa lihasvoimaa. Seniorisäpinäjumppia on ison altaan matalassa ja syvässä vedessä sekä terapia-altaassa. Syvän veden jumpassa käytetään vesijuoksuvyötä. Taso 1.

TEHOUPPIS

Tehokas ja hauska uppotrampoliinijumppa vedessä. Vaikuttaa erityisesti ala- ja keskivartalon lihaksistoon. Taso 1.

TULES-VESIJUMPPA

Tuki- ja liikuntaelinsairaiden vesijumppa (esim. reuma, fibromyalgia, nivelrikko, osteoporoosi yms.), joka edistää tasapainoa, lihasvoimaa ja liikkuvuutta. Taso 3.

VEDESTÄ VIRKEYTTÄ KEHITYSVAMMAISILLE

Tunnin aikana vesijumppaa 15–30 min, jossa tavoitteena on edistää liikkuvuutta ja tasapainoa. Tukihenkilön mukanaolo vedessä on suotavaa. Edistyneemmät uimarit uivat myös isossa altaassa. Taso 3-4.

VESITREENI

Tehokas ja haastava vesijumppa, joka edistää kehonhallintaa sekä vahvistaa kehoa monipuolisesti. Vesitreenejä on matalassa ja syvässä vedessä. Syvän veden jumpassa käytetään vesijuoksuvyötä. Taso 1.

SALILIIKUNTA TUNTIKUVAUKSET

LEIDIJUMPPA

Lihaskunto-, tasapaino- ja koordinaatioharjoituksia sekä venyttelyä. Lihaskuntoliikkeet ja venyttely tehdään pääasiassa lattiatasolla. Taso 2–3.

SENIORIKUNTOSALI

Tarkoitettu itsenäiseen työskentelyyn kykeneville. Tavoitteena lihaskunnon ylläpitäminen sekä vahvistaminen. Ohjattu alkulämmittely ja loppuvenyttely. Osa liikkeistä tehdään lattiatasolla. Taso 1-2 ja taso 2–3.

SENIORIJUMPPA

Reipasta kuntojumppaa, joka sisältää toimintakykyä ylläpitäviä lihaskuntoliikkeitä, tasapainoharjoituksia ja liikkuvuutta edistäviä venytyksiä. Taso 1.

VEIKKOLAN TUOLIJUMPPA

Tämä tunti on tarkoitettu senioreille, liikuntarajoitteisille tai liikuntaa vähän harrastaneille. Kaikki liikkeet tehdään tuolilla istuen. Esteetön pääsy pyörätuolilla tai muulla apuvälineellä. Taso 3-4.

VEIKOT VETREIKS

Miehille suunnattu ryhmä, jossa tehdään erilaisia lihaskunto-, tasapaino- ja koordinaatioharjoituksia sekä venyttelyä. Lihaskuntoliikkeet ja venyttely tehdään pääasiassa lattiatasolla. Taso 2–3.

VOIMA JA KEHONHALLINTA

Reipas jumppa, jossa tehdään koko vartaloa kuormittavia lihaskuntoliikkeitä kehonpainoa hyödyntäen. Yläsalissa lattialla on pehmeä painimatto. Pehmeällä alustalla jumppaaminen kehittää hyvin tasapainoa ja kehonhallintaa. Osa liikkeistä tehdään lattiatasolla. Taso 1–2.

LASTEN JA NUORTEN RYHMIEN TUNTIKUVAUKSET

ERITYISLASTEN ALKEIS-JATKOUIMAKOULU

Erityistukea tarvitsevien lasten uimakoulu, alkaen 5-vuotiaille, uimataidottomille / lapsille, jotka uivat itsenäisesti max. 10 metriä. Tukihenkilö on vedessä välttämätön. Tavoite on uinnin alkeiden opettelu sekä yksilöllisen uimataidon vahvistaminen. Tunti sisältää yksilöllistä uimaopetusta lapsen taitotasoa kunnioittaen. Uimaopettaja antaa tukihenkilölle ohjeita ja neuvoja. Uimakoulussa on mahdollisuus suorittaa uimamerkki. Uimakoulu on kaksikielinen (suomi/ruotsi). Uimakoulu alkaa ma 15.1.2024.

ERITYISLASTEN/ -NUORTEN JATKOUIMAKOULU

Tarkoitettu erityistukea tarvitseville lapsille/nuorille, jotka osaavat uida itsenäisesti vähintään 25 metriä isossa altaassa sekä uskaltavat laittaa kasvonsa veteen. Tukihenkilöä suositellaan ainakin ensimmäisillä kerroilla. Uimaopettajan kanssa voi kauden aikana keskustella tukihenkilön tarpeellisuudesta.

Tukihenkilön on tarkoitus olla vedessä lapsen kanssa. Tunti sisältää yksilöllistä uimaopetusta lapsen taitotasoa kunnioittaen. Uimakoulussa on mahdollisuus suorittaa uimamerkki.

Uimakoulu on kaksikielinen (suomi/ruotsi). Uimakoulut alkavat ma 15.1.2024.

Tasot

Valitse itsellesi taso, joka vastaa tämänhetkistä kuntoasi.

Taso1: Hyväkuntoisille tarkoitettua liikuntaa.
Taso 2: Liikuntaa jonkin verran harrastaneelle, hieman rauhallisempaa liikuntaa kuin taso 1.
Taso 3: Toimintakyky heikentynyt, sovellettua liikuntaa.
Taso 4: Toimintakyvyssä huomattavia rajoituksia. Tunti on hidastempoinen ja oman avustajan käyttäminen mahdollista.