Valitse sivu
Etusivu / Asuminen ja ympäristö / Ympäristö / Ympäristönsuojelu / Ympäristöpalkinto
kirkkonummi

Ympäristöpalkinto

Kirkkonummen ympäristöpalkintoa on jaettu vuodesta 2015 alkaen. Palkinto on tunnustus Kirkkonummen ympäristön hyväksi tehdystä esimerkillisestä työstä.

Ympäristöpalkinnon saaja voi olla Kirkkonummella toimiva yritys tai yhteisö tai kirkkonummelainen yksityishenkilö. Palkinto on tunnustus Kirkkonummen ympäristön hyväksi tehdystä esimerkillisestä työstä joko viimeisen vuoden aikana tai pidemmällä ajanjaksolla. Palkinto myönnetään ympäristönsuojelua edistävistä toimista, jotka liittyvät esim. luonnon tai kulttuuriympäristön hoitoon, vesiensuojeluun, ympäristövalistukseen, energian säästöön, uusiokäyttöön, kierrätykseen sekä roskaamisen ja jätteiden synnyn vähentämiseen.

Hakuohje:

Miten ehdotetaan?

Palkinnon saajaa voit ehdottaa hakulomakkeella 30.9.2024 saakka.

Ehdotuksia palkinnon saajaksi voivat tehdä kaikki asiasta kiinnostuneet.

Ympäristöpalkinnon myöntämisperusteet

  • ympäristöpalkinnon saaja on Kirkkonummella toimiva yritys tai yhteisö tai kirkkonummelainen yksityishenkilö,
  • palkinto on tunnustus Kirkkonummen ympäristön hyväksi tehdystä esimerkillisestä työstä joko viimeisen vuoden aikana tai pidemmällä ajanjaksolla,
  • palkinto myönnetään ympäristönsuojelua edistävistä toimista, jotka liittyvät esim. luonnon tai kulttuuriympäristön hoitoon, vesiensuojeluun, ympäristövalistukseen, energian säästöön, uusiokäyttöön, kierrätykseen sekä roskaamisen ja jätteiden synnyn vähentämiseen,
  • palkinnon saaja ei ole aikaisemmin saanut kunnalta vastaavaa tunnustusta ympäristöasioissa.

Ympäristöpalkinnosta päättäminen

Ympäristöpalkinnosta päättää raati, johon kuuluvat:

  • kunnanhallituksen puheenjohtaja (raadin pj)
  • rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja
  • yhdyskuntatekniikan johtaja
  • ympäristöpäällikkö

Ympäristöpalkinnon saaja julkistetaan ja palkinto annetaan kunnan järjestämässä palkitsemistilaisuudessa.

Lisätietoa:
Ympäristöpäällikkö Anu Vikman, etunimi.sukunimi@kirkkonummi.fi, p. 040 1269 678

Palkitut:

2015 Pekka Borg.
2016 Kirkkoharjun koulun ympäristöraati ja Kirkkonummen Martat.
2017 Sami Karjalainen ja Lions Club Kirkkonummi Kyrkslätt ry.
2019 Kirkkonummen ympäristöyhdistys, kunniamaininta Hirsala Golf.
2020 Nissnikun koulun virtuaaliluokkien järjestämä jättikirppis-tapahtuma, Ari Tuupanen ja Kirkkonummella ilmaiseksi -Facebook-ryhmä.
2021 Luomanpuron kalatie­hank­e. Palkinto luovutettiin Marko Vähäkuo­puk­selle, jonka panostus hankkeeseen on ollut erityisen merkittävä. Ympäris­tö­pal­kinnon kunni­a­mai­ninnan sai kestävää kulutusta edustava paikallinen yritys, Suutari Fixeri Ky.
2022 Kirkkonummen kunnan varhaiskasvatuksen Vihreä lippu -ohjelma. Varhaiskasvatuksen Vihreä lippu -sertifikaatin saaneita yksiköitä ovat Hommas daghem, Jokirinteen päiväkoti, Kantvikin päiväkoti, Kartanonrannan päiväkoti, Kolsarin päiväkoti, Koskentorin päiväkoti, Laajakallion päiväkoti, Masalan päiväkoti, Neidonkallion päiväkoti, Nissnikun päiväkoti, Prästgårdsbackens daghem, Ravalsin päiväkoti, Sepänkannaksen päiväkoti, Sjökulla daghem, Veikkolan päiväkoti, Vuorenmäen päiväkoti, asukaspuistot Fyyri, Veikonvintti ja Piennarpiha sekä Kirkkonummen kunnan suomenkieliset perhepäivähoitoryhmät. Tiedote verkkosivuillamme.
2023 Kyllikki Stålnacke ja Porkkalan Martat, vieraslajitorjunta. Porkkalan Marttojen vieraslajitorjunnan talkookoordinaattorina toimiva Kyllikki Stålnacke ja Kirkkonummen Porkkalan Martat ovat tehneet tärkeää vapaaehtoistyötä torjumalla vieraslajeja kunnan alueella. Tiedote verkkosivuillamme.
2024 Haapajärven yhteisen vesialueen osakaskunta, Haapajärven yhteisen vesialueen osakaskunta on edistänyt vesiensuojelua alueen järvillä: Haapajärvellä, Hauklammella, Kivilammella, Kurkistolla, Lemetillä, Särkijärvellä ja Tampajalla. Valuma-alueen vesistöt ovat kärsineet ravinteiden ja kiintoaineksen huuhtoutumisen aiheuttamasta rehevöitymisestä, ja osa järvistä kamppailee myös umpeenkasvun kanssa. Osakaskunta on ryhtynyt toimiin ravinne- ja kiintoaineskuormituksen vähentämiseksi sekä järvien virkistyskäyttöarvojen parantamiseksi. Tiedote verkkosivuillamme.