Valitse sivu
Etusivu / Asuminen ja ympäristö / Maankäyttö ja liikenne / Hankkeet ja suunnitelmat / Koulut / Gesterbyn koulukeskus (GWP hanke)
kirkkonummi

Gesterbyn koulukeskus (GWP hanke)

Gesterbyn koulukeskuksessa toimivat suomenkieliset alakoulut Gesterbyn koulu ja Papinmäen koulu sekä ruotsinkielinen yhtenäiskoulu Winellskan skolan ja Prästgårdsbackens daghemin esikoulu (Winellska förskolan).

Gesterbyn koulukeskus on koostunut useista eri ikäisistä rakennuksista. Ilmenneiden sisäilmaongelmien vuoksi suurin osa alueen rakennuksista on purettu ja opetus on siirretty väistötiloihin. Koulukeskuksen pihalla sijaitsevissa väistötiloissa toimivat Gesterbyn koulu sekä Winellska skolanin alakoulun vuosiluokat.

Uudisrakennushankkeessa on tarkoitus toteuttaa tilat yhteensä noin 1270 oppilaan kouluille. Koulukeskuksen tiloihin sijoitetaan Winellska skolan 1-9 luokat, Gesterbyn koulu 1-6 luokat sekä kielikylpy 1-9 luokat, Prästgårdsbackens daghemin esikoulu, kielikylvyn esikoulu ja Papinmäen koulu. Gesterbyn koulu ja Papinmäen koulu muodostavat 1.8.2024 alkaen yhden yhtenäisen koulun.

Uusi nimi uudelle koulurakennukselle

Vuoden 2024 alussa toteutettiin avoin ideahaku, jossa kuntalaiset saivat ehdottaa nimeä Gesterbyssä rakenteilla olevalle koulurakennukselle. Lopullisen päätöksen uuden rakennuksen nimestä tekee sivistys- ja vapaa-aikalautakunta toukokuun 2024 kokouksessaan.

Ajankohtaista

Rakennustyömaalla on käynnissä sisätilojen rakentaminen ja tiloihin suunnitellaan irtokalusteita.

Harjannostajaisia vietettiin 23.5.2024.

Taustaa

Valtuusto hyväksyi Gesterbyn koulukeskuksen hankesuunnitelman 28.6.2021.

Toimitilapalvelujen lautakunta päätti 28.6.2022 valita YIT Suomi Oy:n Gesterbyn koulukeskuksen elinkaarihankkeen palveluntuottajaksi. Päätös oli ehdollinen, sillä hankkeelle tarvittiin lisämääräraha. Lisätietoa päätöksestä: https://www.kirkkonummi.fi/gesterbyn-koulukeskuksen-elinkaarihankkeen-toteuttaja-valittu

Oppimisympäristön suunnittelua ohjasi hankkeeseen tehty pedagoginen suunnitelma. Suunnitelma perustuu Kirkkonummen kunnan varhaiskasvatuksen ja esi- ja perusopetuksen pedagogisille suunnitelmille.

Sivua päivitetty 2.5.2024

GWP-koulukeskuksen esittely