Valitse sivu
Etusivu / Varhaiskasvatus ja opetus / Opetus ja koulutus / Perusopetus / Koulut / Suomenkieliset peruskoulut / Jokirinteen koulu

Jokirinteen koulu

Suomenkielinen peruskoulu, vuosiluokat 1-9. Keskustan alue

Katso ajankohtaiset asiat ja kaikki yhteystiedot Jokirinteen koulun omilta sivuilta:  Jokirinteen koulun omat sivut

Jokirinteen koulu on Kirkkonummella sijaitseva suomenkielinen n.1000 oppilaan peruskoulu. Kirkonkylän koulu ja Kirkkoharjun koulu yhdistyivät 1.1.2014 Kirkkoharjun kouluksi ja 1.3.2021 Kirkkoharjun koulu muutti uuteen Jokirinteen oppimiskeskukseen. Jokirinteen koulun tavoitteena on tarjota laadukasta perusopetusta ja kasvattaa oppilaista vastuuntuntoisia ja sosiaalisia kansalaisia.

Jokirinteen koulussa järjestetään opetusta jossa painotetaan musiikkia, liikuntaa ja matemaattis-luonnontieteellisiä (LUMA) aineita.

LUMA-painotus
Jokirinteen koulussa on matemaattis-luonnontiedepainotteinen luokka (luma-luokka), jonka tarkoituksena on tukea matematiikasta ja luonnontieteistä kiinnostuneiden oppilaiden opiskelua. Erillisiä luma-tunteja on sekä 7. että 9. luokalla yksi vuosiviikkotunti. 8. luokalla kaksi vuosiviikkotuntia.

Musiikki-painotus
Jokirinteen koulussa voi opiskella musiikkia painotetusti vuosiluokilla 3−9.
Syksyllä 2016 voimaantulleen opetussuunnitelman mukaan musiikkia on 3-4 vuosiviikkotuntia luokkatasosta riippuen. Viidennen ja kuudennen luokan valinnaistunti on musiikkiluokkalaisilla aina musiikkia. Luokilla 7−9 musiikkiluokkalaisten musiikin tunnit saadaan valinnaisaineiden tuntikiintiöstä, mikä rajoittaa muita valintoja.

Liikunta-painotus
Jokirinteen koulussa voi opiskella liikuntaa painotetusti vuosiluokilla 7–9. Liikuntalinjalle hakeudutaan omalta oppilaaksiottoalueelta. Liikuntalinja voidaan toteuttaa vain, jos hakijoita on vähintään 18.
Urhea-linja

_________________________________________________________

TILAVARAUKSET

Jokirinteen koulun tiloja voi varata Timmi-tilavarausjärjestelmän kautta