Valitse sivu
kirkkonummi

Kirkkonummiseikkailu – Saltfjärdenin lintutorni

Kuulemme salaperäisen äänen. Kroo Ka-ka krroou ku-kroou ku kroou ku-kroou. Kra kra krraa kra krruu krruu. 

Ystävällinen Lintutietäjä kertoi, että ääni tulee kurjesta. Muuttomatkalla kurjen toinen pää voi nukkua samalla kuin toinen pää lentää. Semmoista tilaa kutsutaan horroslentämiseksi. 

Lintutietäjän kiikareilla pienet asiat näyttävät suurilta. Ainakin sohvan kokoisilta. Löysimme joen keskeltä peltoa.  

Saltfjärdenin suojelualue on arvokas kosteikko, jossa luontoon pääsee tutustumaan lintutornin avulla helposti ja luontoa häiritsemättä. Kiikareiden avulla tornista on mahdollista nähdä useita eri lintulajeja. Alue onkin yksi lintuharrastajien suosikkikohteista. Alueella voi myös nähdä laiduntavia lehmiä, Sperrings sund- jokea melovia kajakkeja sekä pellolla ruokailevia kauriita. Tornissa on pieni koroke pienempiä vieraita varten.   
  
Pysäköinti: Saltfjärdintie 150, 02480 Kirkkonummi (sijainti kartalla)  
  
Reitti ja maasto: Parkkipaikalta lintutornille kulkee pieni, mutta helppokulkuinen polku  
  
Muuta huomioitavaa:   

  • Mahdollisuuksien mukaan omat kiikarit mukaan  
  • Muista huomioida muut tornin käyttäjät  

Esteettömyys: Kohde ei ole esteetön  
  
Julkisen liikenteen saavutettavuus: Lähin pysäkki on noin kahden kilometrin päässä oleva Eestinkylän pysäkki (Ki0816/Ki0817)  

Leikki

Lintubongari  
Tehdään kiikarit sormilla. Valitaan yksi leikkijöistä lintubongariksi, joka sijoittuu 10-20 metrin päähän muista leikkijöistä. Muut leikkijät saavat itse valita, mikä lintu on. Leikki alkaa, kun bongari yrittää kiikaroida lintuja ja katsoo välillä ylös, alas, sivuille ja taakse. Linnut yrittävät päästä bongarin luokse ilman, että bongari näkee heidät. He saavat liikkua silloin, kun bongari katsoo muualle ja jähmettyvät, kun bongari kiikaroi lintuja kohti. Jos bongari näkee linnun liikkuvan, linnun tulee ottaa 4 askelta taakse päin. Leikitään, kunnes kaikki ovat päässeet bongarin luokse.  

Vinkki: “Oikeat” kiikarit voi tehdä vessapaperirullista ja teipistä. Leikissä voi myös bongata ötököitä, mielikuvitushahmoja tai jotain muuta, mitkä ovat lapsen mielenkiinnonkohteen mukaisia.