Valitse sivu
kirkkonummi

Turvalliset koulukuljetukset ja joukkoliikenne Kirkkonummella

”Turvalliset koulukuljetukset ja joukkoliikenne Kirkkonummella” -projekti keskittyy liikenneturvallisuuden parantamiseen lasten koulumatkoilla Kirkkonummella. Aikaisemmissa asukas- ja koululaiskyselyissä on noussut esille huoli lasten ja nuorten koulumatkojen turvallisuudesta. Myös yksi tavoitteista kunnan liikenneturvallisuussuunnitelmassa on turvallisten liikenneyhteyksien luomien, joka parantaa koululaisten edellytyksiä liikkua omaehtoisesti.

Projektin tavoitteet:

  1. Koulumatkojen turvallisuuden parantaminen sekä avointa joukkoliikennettä käyttävien koulukuljetusoppilaiden näkökulmasta
  2. Bussilla kuljettujen koulumatkojen sekä koulukuljetusten nykyisten haasteiden ja kehitystarpeiden selvittäminen turvallisuuden näkökulmasta katsottuna.
  3. Vertaistukimallin kehittäminen koulukuljetukseen
  4. Moniammatillisen verkoston rakentaminen turvallisten koulumatkojen tueksi

Projekti alkoi syksyllä 2017 ja kestää vuoden. Se huipentuu koulujen yhteiseen liikenneturvallisuuskampanjaan elokuussa 2018 koululaisten palatessa kesälomilta. Tarkoitus on, että projektin tuloksia hyödynnetään kunnan toiminnassa projektin päätyttyä. Projektia varten on saatu rahoitusta Liikenteen turvallisuusvirasto Trafista.

Projektin materiaaleja

Oppilaskyselyn tuloksia

Liikennöitsijäkyselyn tuloksia

Lisätietoja

Tiina Koivisto
hallintopäällikkö
puh. 050 413 7439

Anna palautetta koulukuljetuksista

Turvallinen koulumatka kaikille -kampanjan sivusto