Valitse sivu
kirkkonummi

Portfolion käyttöön ottaminen perhepäivähoidossa

Digitaalinen portfolion (tutummin ”Kasvun kansio”) on lapsen oma sähköinen kansio, johon lapsi kerää päiväkodissa ja perhepäivähoidossa erilaisia itselleen merkityksellisiä valokuvia ja videoleikkeitä. Lapsen portfolioon voidaan kerätä muistojen ohella esimerkiksi piirustuksia, askarteluja ja lapsen omia pohdintoja. Portfolion tavoitteena on tuoda esiin ja tehdä näkyväksi lapsen kasvua, oppimista ja etenkin lapsen omia ajatuksia ja kiinnostuksen kohteita. 

Digitaaliset portfoliot tehdään Peda.netissä, joka on Jyväskylän yliopiston kehittämä, verkossa toimiva oppimisympäristö. Julkisia peda.net-sivuja voi katsella ilman käyttäjätunnuksia, mutta jotta pääset katsomaan ja käyttämään lapsen omaa portfoliota, tarvitset Peda.net-käyttäjätunnuksen. Tunnus on ilmainen ja on käytettävissäsi myös lapsen siirtyessä pois perhepäivähoidosta tai päiväkodista – siinä vaiheessa myös lapsen portfolio siirtyy pois päiväkodista/perhepäivähoitajalta oman käyttäjätunnuksesi taakse.  

Peda.net toimii missä tahansa selaimessa sekä tietokoneilla että mobiililaitteilla. Erillistä sovellusta ei ole.  

  1. Saat perhepäivähoitajalta Peda.net-lupalomakkeen. Tutustu lomakkeeseen, täytä se ja palauta perhepäivähoitajalle. Jos annat luvan, perhepäivähoitaja luo lapsellesi oman portfoliosivun. 
  2. Rekisteröi itsellesi Peda.net -käyttäjätunnus osoitteessa https://peda.net/:register
  3. Ilmoita käyttäjätunnuksesi perhepäivähoitajalle. Käyttäjätunnuksen avulla perhepäivähoitaja antaa sinulle pääsyoikeuden sivuilleen sekä lisää sinut lapsesi portfolion ylläpitäjäksi. 

Kun perhepäivähoitaja on luonut lapsellesi portfoliosivun ja lisännyt tunnuksesi portfolion ylläpitäjäksi, toimi näin: 

  1. Siirry osoitteeseen https://peda.net/kirkkonummi/varhaiskasvatus
  2. Valitse valikosta Perhepäivähoito
  3. Varmista oikeasta yläkulmasta, että olet kirjautunut Peda.nettiin omalla tunnuksellasi
  4. Näet perhepäivähoitajan sivun vasemmalla sivupuussa (jos käytät mobiililaitetta, sivupuu täytyy erikseen avata napauttamalla vasemman yläkulman painiketta

  5. Kun pääset perhepäivähoitajan sivulle, muista tallentaa sivu käyttäjätunnuksesi ”Omiin linkkeihin”, jotta jatkossa pääset sivulle suoraan käyttäjätunnuksesi profiilisivulta.