Valitse sivu
Etusivu / Varhaiskasvatus ja opetus / Varhaiskasvatus ja esiopetus / Päiväkodit ja perhepäivähoito / Hommas daghem
kirkkonummi

Hommas daghem

Hommas daghem sijaitsee Masalassa ja tarjoaa ruotsinkielistä varhaiskasvatustoimintaa. Esiopetusyksikkömme sijaitsee Luomassa, Bobäcks skolassa.

Hommas daghemissä haluamme tarjota lapselle turvallisen, inspiroivan ja leikkisän ympäristön kasvaa ja kehittyä. Haluamme antaa jokaiselle lapselle hyvää huolenpitoa, turvallisen sylin ja merkistystä luovaa tekemistä. Suunnitellessamme ja toteuttaessamme toimintaamme huomioimme lasten omat edellytykset, taidot ja kehitysasteen. Suunnittelumme lähtökohtina ovat lasten omat ajatukset, mielenkiinnon kohteet ja tarpeet. Hommaksen päiväkodissa työskentelemme projekti- ja teemapainotteisesti.

Haluamme, että Hommas daghem on positiivinen ja turvallinen paikka, johon niin lapset kuin aikuiset mielellään tulevat joka aamu. Mielestämme hyvä kasvatuskumppanuus perustuu kuuntelemiselle, kunnioitukselle, dialogille ja luottamukselle. 

Toimintamme

Toimminnallamme haluamme herättää lapsen uteliaisuuden ja halun oppia uutta ja antaa lapsille mahdollisuus kokea onnistumisen iloa. Toiminta suunnitellaan lasten omien ajatusten, kiinnostuksen aiheiden ja tarpeiden perusteella. Työskentelemme teemaperusteisesti, mikä mahdollistaa monipuolisen opetuksen. Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on vahvistaa lapsen itsetuntoa ja sosiaalisia ja emotionaalisia taitoja.

Hommas daghemin ja förskolan yhteiset arvot ovat:

  • annamme lapsille turvallisen kasvuympäristö
  • kunnioitamme lasta ja lapsen perhettä
  • näemme ja kuulemme laspen joka päivä
  • tuemme lapsen kasvua ja oppimista
  • rakennamme hyvän kasvatuskumppanuuden

Hommas daghemissä ja Hommas förskolassa meillä on aktiivinen vanhempainyhdistys, joka toimii päiväkodin, esikoulun ja huoltajien välisenä linkkinä. He tekevät työtä perheiden välisen yhteenkuuluvuuden eteen.  

Olemme myös Helsingin yliopiston ja Åbo Akademin varhaiskasvatuksen opettajien tiedekunnan kumppanipäiväkoti. Tämä tarkoittaa sitä, että monet opiskelijat suorittavat harjoittelunsa meillä. Opiskelijat saavat käytännön harjoitusta päiväkodissa ja soveltavat opintojensa aikana oppimaansa teoriaa. 

Ryhmien yhteystiedot

Homsar050 327 3526
Hultar050 327 2793 
Bjönsar040 576 0120 
Ljussar0400 275 458 
Jofsar040 567 9243 
Förskolan040 567 7067

Aukioloajat:
Ma-pe 6.30-17.30

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelethan asiasta päiväkodin johtajan kanssa.

Osoite:
Ljusdalavägen 5
02430 Masaby

Päiväkodin johtaja:
Tina Stjernberg
040 839 0472

Varajohtaja:
Hanna Lindberg
040 754 6724

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja:
Sara Hannelius
040 527 0134