Valitse sivu
kirkkonummi

Kirjasto ja kulttuuri senioreille

Kirjasto

Kirjastosta löydät kauno- ja tietokirjallisuutta, äänikirjoja, elokuvia, musiikkia sekä sanoma- ja aikakauslehtiä eri aihepiireistä. Kirjastolla on käytössä myös erilaisia e-palveluita, joiden kautta voit lukea tai kuunnella kirjoja ja lehtiä tai katsella elokuvia. Henkilökunta antaa mielellään lukuvinkkejä.  

Jos et pääse itse asioimaan kirjastossa korkean iän, sairauden tai muun syyn takia, kysy Kirjat kotiin -palvelua pääkirjastosta. Kirjakassin voi tuoda sinulle sukulainen tai ystävä, mutta myös kirjaston työntekijällä on mahdollisuus hoitaa kuljetus noin kerran kuukaudessa. Kirjat kotiin -palvelu toimii vain Kirkkonummen keskustan alueella.  

Kirjastossa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia ja vaihtuvia taidenäyttelyitä. Osallistu esimerkiksi lukupiireihin, käy kuuntelemassa luentoja ja konsertteja tai poikkea päivätansseihin! Ajankohtaiset tiedot kirjaston tapahtumista ja näyttelyistä ovat tapahtumakalenterissa. Tapahtumiin on vapaa pääsy.  

Saat meiltä apua tietokoneiden ja älypuhelinten käyttöön liittyvissä pulmissa. Kirjastossa opastetaan esimerkiksi tulostamisessa, sähköpostitilin luomisessa, sovellusten lataamisessa tai päivitysten asentamisessa. Opastajat eivät korjaa laitteita. 

Kulttuuri 

Kulttuuripalvelut vahvistavat paikallista kulttuuritoimintaa, kulttuurikasvatusta ja paikallishistorian tuntemusta sekä järjestää ja koordinoi paikallisia tapahtumia mm. kansallisia juhlapäiviä (veteraanipäivä ja itsenäisyyspäivä) sekä Kirkkonummi-päiviä. Lisäksi kulttuuripalvelut vastaavat Ragvaldsin museoalueen toiminnasta.