Valitse sivu
kirkkonummi

Kirkkonummiseikkailu – Meiko

Polku on aaltoileva. Olemme valloittaneet monia kallioita. Orava on kaatanut puun.  

Katsomme läpikuultavan veden alle. Yritämme nähdä nenämme. Ohitsemme ui ahven.  

Rantakallioilla voimme kylvettää varpaitamme. Näin on luultavasti myös kuningas tehnyt. Tai kuninkaan koira. 

Meiko-järven rannalla sijaitsee luonnonsuojelualue, jota ei suotta kutsuta helmeksi. Meikon kolme eri pituista ja hyvin merkittyä reittiä kutsuvat seikkailijoita luonnonrauhaan. Vaihtelevat maastot tarjoavat jokaiselle jotakin, nimittäin Kuikankierroksen, Meikonkierroksen ja Kotokierroksen lisäksi Meikolla on mahdollista tehdä pienempi, noin kilometrin mittainen retki tulipaikalle eväitä syömään.   
 
Pysäköinti: Korsolammentie 44, 02400 Kirkkonummi (sijainti kartalla)  
 
Reitti, maasto ja tulipaikat: Korsolammen pysäköintipaikalta lähtee kolme hyvin merkattua ja eri pituista ulkoilureittiä (kartta)

  • Kuikankierros (3,2 km) on helppomaastoinen, Meiko-järven rannan lähettyvillä kulkeva luontopolku. Reitin varrella on kaksi käymälää. Reitti on merkattu punaisilla vinoneliöillä.  
  • Meikonkierros (8,3 km) kiertää nimensä mukaisesti Meiko-järven. Matkan varrella on yksi tulipaikka. Keltaisilla vinoneliöillä merkatun reitin maasto vaihtelee pellonreunasta hiekkatiehen ja jyrkistä kallionousuista pitkospuihin suolla. Kallioiden päällä on upeat näköalat.  
  • Kotokierros (4,4 km) on viiden lammen kierros, jonka varrelta löytyy keittokatos ja telttailupaikka. Korsolampi, Immerlampi, Kakarlampi, Kotolampi ja Mustjärvi sijaitsevat Dorgarnin ylängöllä.   

Muuta huomioitavaa: P-alueella on jätteidenkeräyssäiliö  
  
Esteettömyys: Kohde ei ole esteetön.  
  
Julkisen liikenteen saavutettavuus: Lähin pysäkki on noin kolmen kilometrin päässä oleva Myllykyläntien pysäkki (Ki0448/Ki0449)  

Leikki

Puunhalaushippa:  
Yksi leikkijöistä valitaan hipaksi, joka ottaa muita kiinni. Muut juoksevat karkuun ja yrittävät päästä turvaan halaamalla puuta. Jos hippa saa leikkijän kiinni, osat vaihtuvat. 

Vinkki: Leikkiä voidaan leikkiä kahdella eri tavalla; matkalla retkikohteeseen eli leikillä ei ole rajattua aluetta vaan leikki etenee kohti retkikohdetta tai rajatulla alueella.