Valitse sivu
Etusivu / Vapaa-aika / Vapaa-aika ja harrastukset / Kansalaisopisto / Usein kysytyt kysymykset
kirkkonummi

Usein kysytyt kysymykset

Kurssi alkaa pian eikä laskua ole tullut. Voinko mennä kurssille?
Voit mennä kurssille. Kurssit laskutetaan vasta kurssin jo alettua.

Yritin peruuttaa kurssin verkossa, mutta se ei onnistunut. Miksi?
Kurssin voi peruuttaa vielä seitsemän päivää ennen kurssin alkua. Sen jälkeen kurssia ei voi enää peruuttaa. Mikäli peruutusaikaa on vielä jäljellä eikä peruutus silti onnistu, lähetä sähköpostia osoitteeseen opistot@kirkkonummi.fi. Peruutusta ei koskaan voi tehdä puhelimitse. Peruutusta ei myöskään voi tehdä kurssin opettajalle vaan se on tehtävä verkossa tai kirjallisesti kansalaisopiston toimistoon.

Olen maksanut kurssin etukäteen verkossa ja kurssi peruuntui. Miten saan kurssimaksuni takaisin? Etukäteen maksetut kurssimaksut palautetaan automaattisesti Paytrail:n kautta parin viikon sisällä kurssin peruuntumisesta.  

Minulla on ehdotus uudeksi kurssiksi. Miten sen voisi saada opinto-ohjelmaan?
Jos olet opettaja ja tarjoat uutta kurssia järjestettäväksi, täytä lomake tästä.
Jos olet opiskelija ja olet saanut hyvän kurssi-idean, täytä lomake täällä.

Voiko kurssilla käydä ensin kokeilemassa ja vasta sitten päättää, jatkaako kurssia?
Valitettavasti kansalaisopiston kursseilla ei ole ilmaisia kokeilukertoja.

En osaa kurssikuvausten perusteella päättää, mikä kurssi olisi minulle sopiva. Mistä saan lisätietoa?
Jos kielten, liikunnan ja tietotekniikan kurssien tasokuvauksetkaan eivät auta valinnan tekemisessä, kansalaisopiston opettajat antavat tarvittaessa opintoneuvontaa. Katso lisää tietoa sivulta Lisätietoja kursseista ja ilmoittautumisesta.

Jäin kurssi-ilmoittautumisessa varasijalle, ja nyt en enää haluakaan koko kurssille. Miten toimin?
Sinun ei välttämättä tarvitse tehdä yhtään mitään. Jos kurssilta vapautuu sinulle paikka, sinuun otetaan yhteyttä ja kysytään, otatko paikan vastaan. Voit perua varapaikkasi siinä vaiheessa. Toki voit myös peruuttaa varasijan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen opistot@kirkkonummi.fi

Pitääkö minun ilmoittaa kurssin opettajalle, jos en pääse tunnille?
Jos opettaja on erikseen niin pyytänyt, ilmoita. Muuten poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa.

En pääse kurssin ensimmäiselle tunnille. Menetänkö kurssipaikkani?
Et menetä paikkaasi. Ilmoittautuminen on peruutusajan umpeuduttua sitova, joten paikka on sinun, vaikka et pääsisikään ensimmäisellä kerralla tunnille.

Voin aloittaa kurssin vasta pari viikkoa myöhässä. Saanko alennusta maksuun?
Kansalaisopiston kurssimaksut koskevat koko kurssia vaikka aloittaisi myöhemmin. Vain koko lukuvuoden kestävien kurssien osalta saa maksunalennuksen, jos aloitus on kurssin puolivälin jälkeen. 

Tarvitsen todistuksen käymästäni kurssista. Miten saan sen?
Ota yhteyttä kansalaisopiston toimistoon: opistot@kirkkonummi.fi

En pääse jumpparyhmääni tällä viikolla. Voinko osallistua sen sijaan jonkin toisen kurssin tunnille?
Voit osallistua vain niiden kurssien tunneille, joille olet erikseen ilmoittautunut. Poissaoloja ei siis voi korvata osallistumalla muille tunneille.

Voiko liikuntakursseja maksaa liikuntaseteleillä tai sporttipassilla? Kirkkonummen kansalaisopiston tanssi-, liikunta-, musiikki-, kädentaito-, kuvataide, kirjallisuus- ja teatterikurssit voi maksaa verkkoilmoittautumisen yhteydessä Smartum saldolla tai ePassilla. Jälkikäteen kurssimaksun maksaminen niillä ei ole mahdollista. Myöskään puhelimitse ilmoittautuessasi Smartumia tai ePassia ei voi käyttää. Lue ohjeistus liikunta- ja kulttuurisetelillä maksamisesta täällä.

Mistä voin tarkistaa kurssini kokoontumiskerrat?
Kurssin kokoontumiskerrat voi tarkistaa ilmoittautumisjärjestelmästä www.opistopalvelut.fi/kirkkonummi. Etsi oma kurssisi joko kurssin nimellä tai numerolla ja valitse ”Näytä kurssin kalenteri”.

Mistä voin tarkistaa kurssini kokoontumispaikan?
Kurssin kokoontumispaikan voi tarkistaa ilmoittautumisjärjestelmästä www.opistopalvelut.fi/kirkkonummi. Etsi oma kurssisi joko kurssin nimellä tai numerolla. Kokoontumispaikka on merkitty kurssin tietoihin. Jos tarvitset karttaa löytääksesi oikeaan paikkaan, löydät karttalinkit sivulta Opetuspaikat.

Rahatilanteeni muuttui yllättäen enkä pysty maksamaan laskua eräpäivänä. Mitä teen?
Eräpäivän siirrosta voi neuvotella. Ota yhteys kansalaisopiston toimistoon: opistot@kirkkonummi.fi

Ilmoittauduin kurssille, jolle en sittenkään osallistunut. Pitääkö minun maksaa saamani lasku?
Kurssi-ilmoittautumiset ovat sitovia peruutusajan umpeutumisen jälkeen. Näin ollen myös lasku on maksettava.

Ilmoittauduin kurssille verkossa ja sain sähköpostiini kaksi vahvistusviestiä. Olenko vahingossa varannut kaksi paikkaa?
Todennäköisin syy on se, että olet täyttänyt sekä osallistujan että maksajan tiedot. Tarkista, onko vahvistusviesteissä annettu ilmoittautumisnumero sama. Jos se on sama, sinulla on vain yksi paikka. Jos se on eri, paikkoja on kaksi. Voit peruuttaa toisen paikan verkossa. Jos asia kuitenkin arveluttaa, lähetä sähköpostia kansalaisopiston toimistoon: opistot@kirkkonummi.fi

Voiko kurssin laskun lähettää työnantajalleni?
Kyllä voi, jos työnantaja on siihen suostunut. Täytä maksajan tietoihin työnantajasi laskutusosoite.

Aloitin kurssin, mutta sairastuin muutaman kerran jälkeen enkä pysty enää jatkamaan kurssia. Onko minun maksettava koko kurssimaksu?
Jos sinulta jää yli puolet kurssin tunneista käymättä, voit sivistyslautakunnan päätöksen (28.4.2010 § 30) mukaan saada laskennallisen hyvityksen (€/oppitunti) lukujärjestyksen mukaan käymättä jääneistä tunneista. Lähetä viipymättä anomus maksun peruuttamisesta JA lääkärin tai terveydenhoitajan kirjoittama todistus kansalaisopiston toimistoon (Kirkkotallintie 1 A, 2. krs, 02400 Kirkkonummi). Todistuksesta tulee käydä ilmi, miksi et voi osallistua loppukurssille. Maksun peruutuksen yhteydessä peritään aina 10 euron toimistomaksu.

Kansalaisopiston toimisto

Käyntiosoite: Kirkkotallintie 1 A, toinen kerros, 02400 Kirkkonummi
[kartta]

Postiosoite: PL 20, 02401 Kirkkonummi

Puhelin: 040 126 9312

Sähköposti:
opistot@kirkkonummi.fi

Asiakaspalvelu avoinna puhelimitse ti ja to klo 13-16: 040 126 9312

Toimisto avoinna sopimuksen mukaan.