Valitse sivu
Etusivu / Varhaiskasvatus ja opetus / Varhaiskasvatus ja esiopetus / Hakeminen, maksut ja irtisanominen / Hakeminen varhaiskasvatukseen
kirkkonummi

Hakeminen varhaiskasvatukseen

Voit hakea lapselle varhaiskasvatuspaikkaa kunnallisesta ja yksityisestä varhaiskasvatuksesta ympäri vuoden.

Lue lisää päiväkodeista ja perhepäivähoidosta

Varhaiskasvatuksen info (pdf)

Varhaiskasvatuksen sähköisen hakulomakkeen video-ohje. 

Kunnalliset päiväkodit ja perhepäivähoito

Jätä hakemus kunnalliseen varhaiskasvatukseen viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee paikan. Saat päätöksen paikasta noin kaksi kuukautta ennen hoidon tarvetta.

Jos tarvitset paikan kiireellisesti, esimerkiksi jos olet saanut töitä tai opiskelupaikan, jätä hakemus viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsesi tarvitsee paikan.

Palvelusetelipäiväkodit

Palvelusetelipäiväkodit ovat yksityisiä päiväkoteja, joihin on mahdollisuus saada kunnalta palveluseteli. Haet ensin lapselle varhaiskasvatuspaikan palvelusetelipäiväkodista, ja paikan saannin varmistumisen jälkeen haet kunnalta palveluseteliä. Lue lisää palvelusetelistä.

Yksityiset päiväkodit ja perhepäivähoitajat

Kirkkonummella ja muualla kunnissa toimii myös yksityisiä päiväkoteja ja perhepäivähoitajia. Jos haet paikkaa lapselle jostakin näistä, voit hakea Kelalta yksityisen hoidon tukea. Kirkkonummi ei maksa yksityisen hoidon tukeen kuntalisää.

Haet varhaiskasvatuspaikkaa suoraan päiväkodista tai perhepäivähoitajalta, joka itse määrittelee varhaiskasvatusmaksun suuruuden. Perhe ja päiväkoti/perhepäivähoitaja sopivat keskenään palvelun ehdoista sopimuksella.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä tulee huomioida hakemuksen täyttämisessä?

Hakemus varhaiskasvatukseen täytetään erikseen jokaisesta lapsesta. Sähköiseen varhaiskasvatushakemukseen tarvitaan lapselle suomalainen henkilötunnus. Hakemuksessa perhe voi esittää toiveet varhaiskasvatuspaikoista ja -ajasta. Hakemuksessa ilmoitetaan lapsen viikoittainen varhaiskasvatusajantarve.

Jos lapsesi tarvitsee tukea fyysisen, psyykkisen tai sosiaalisen kehityksensä vuoksi, mainitse se hakemuksessa. Mahdolliset lausunnot voi toimittaa hakemuksen liitteenä.

Kuinka kauan hakemus on voimassa?

Hakemus on voimassa vuoden.

Emme saaneet paikkaa toivotusta päiväkodista ja emme halua ottaa paikkaa vastaan. Mitä teen?

Kieltäydy paikasta päätöksessä olevan ohjeen mukaisesti. Sen jälkeen sinun tulee jättää uusi hakemus. Tällöin noudatetaan neljän kuukauden käsittelyaikaa uutta varhaiskasvatuspaikkaa järjestettäessä.

Haluamme vaihtaa päiväkotia. Miten se on mahdollista?

Tee lapselle uusi hakemus, joka toimii siirtohakemuksena. Siirtohakemus on voimassa vuoden hakemuksen jättöpäivämäärästä. Siirtohakemuksella ei ole käsittelyaikaa vaan siirtopäätöksiä tehdään hakija- ja varhaiskasvatuspaikkatilanteen sen mahdollistaessa.

Miten peruutan hakemuksen?

Voit perua hakemuksen ilmoittamalla sähköpostilla varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen (varhaiskasvatuksen.palveluohjaus@kirkkonummi.fi)

Miten muutan hakemuksen tietoja?

Voit tehdä muutoksia hakemukseen ilmoittamalla muutokset sähköpostilla varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen (varhaiskasvatuksen.palveluohjaus@kirkkonummi.fi).

Hakemus varhaiskasvatukseen täytetään erikseen jokaisesta lapsesta. Sähköiseen varhaiskasvatushakemukseen tarvitaan lapselle suomalainen henkilötunnus. Hakemuksessa perhe voi esittää toiveet varhaiskasvatuspaikoista ja varhaiskasvatusajasta. Hakemuksessa ilmoitetaan lapsen viikoittainen varhaiskasvatuksen tarve.

Jos lapsesi tarvitsee tukea fyysisen, psyykkisen tai sosiaalisen kehityksensä vuoksi, mainitse se hakemuksessa. Mahdolliset lausunnot voi toimittaa hakemuksen liitteenä.

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus 

Suomenkielinen varhaiskasvatus:

Palvelunumero: 050 577 4755

Puhelinneuvonta-ajat:
Maanantai–perjantai klo 8.30–11.00

varhaiskasvatuksen.palveluohjaus@kirkkonummi.fi

Ruotsinkielinen varhaiskasvatus: 

smabarnspedagogik.servicehandledning@kyrkslatt.fi

puh. 040 080 7631