Valitse sivu
Etusivu / Asuminen ja ympäristö / Ympäristö / Kunnan metsät / Metsästrategia
kirkkonummi

Metsästrategia

Kirkkonummen kunnan metsästrategia koskee Kirkkonummen kunnan omistamia metsiä ja kuvaa metsäisten alueiden hoidon tavoitteita, hallinnointia ja hoitotapaa. Metsästrategiaa ollaan nyt päivittämässä. Strategian päivityksellä pyritään vastaamaan muuttuneisiin metsien monikäytön haasteisiin, päivittämään termistöä ja kartoittamaan metsien mahdollisuuksia mm. osana kunnassa tehtävää ilmastotyötä.

Päivitystyön taustaksi vuonna 2022 kunta on järjestänyt kyselyn kuntalaisille ja kunnan metsiä muutoin käyttäville. Kyselyn tavoitteena oli saada tietoa siitä, miten kirkkonummelaiset ja muiden kuntien asukkaat hyödyntävät Kirkkonummen kunnan omistamia metsiä ja millaisia arvostuksia ja toiveita nämä niihin kohdistavat.

Kirkkonummen kunnan metsästrategia liitteineen pidetään yleisesti nähtävänä 1.12.2023-19.1.2024 välisen ajan. Metsästrategia liitteineen on katsottavissa Kirkkonummen kunnantalon palvelupisteessä, kunnan kirjastoissa sekä kunnan nettisivuilla.

Kommentoinnit ja lausunnot tulee lähettää nähtävilläoloaikana: sähköpostiosoitteeseen kirjaamo@kirkkonummi.fi tai osoitteeseen Kirkkonummen kunta, PL 20, 02401 Kirkkonummi. Osoitekenttään tai kuoreen on merkittävä ”Metsästrategia”.

Lopullisesta strategiasta päättää kunnanhallitus ja -valtuusto.