Valitse sivu
kirkkonummi

Kirkkonummiseikkailu – Pähkinäpolku & Eerikinpolku

Pähkinäpolku 

Etenemme etsien sinisiä merkkejä. Puussa on puupähkinöitä ja maassa maapähkinöitä.  

Löysimme puun, jolla on peppu ja napa. Tämä taitaa olla uusi lajike. Pyllypuu.  

Jätimme jänikselle koloon pähkinöitä. Näimme pupun viiksikarvan.  

Ylitimme ison tien. Edessämme on pitkosportaat. Näkyykö seuraava sinistä merkkiä? 

Haistamme hevosia. Talo! Perhoset leikkivät hippaa marjapuuron värisissä apiloissa. 


 
Eerikinpolku  

Ympärillä on eri kokoisia puisia taloja. Ne ovat nähneet elämää.  

Teemme punaisen polun noitakivellä noitajuttuja.   

Puutunnelin läpi kulkeva polku on lehtinen ja pyöreä.  

Ra-ta-ta-ta. Pisarat tanssivat huvimajan kattoon. Kaakao lämmittää sisältäpäin.

Pähkinäpolku ja Eerikinpolku ovat mielenkiintoisia retkikohteita. Pähkinäpolulla kasvaa oikeita pähkinöitä, maasto on vaihtelevaa ja pitkospuut johdattavat metsästä Kartanon ratsastajien laitumen reunaan hevosia katsomaan. Eerikinpolulla tutustutaan kartanon elämään 1900-luvulla. Molemmat luontopolut on merkitty numeroiduin pylväin. Polkuihin tuotettujen materiaalien kautta on mahdollista perehtyä tarkemmin polkujen varrella oleviin kohteisiin.   
  
Pysäköinti: Eerikinkartanontie 164, 02880 Kirkkonummi (sijainti kartalla)  
  
Reitti ja maasto: Eerikinkartanon pihapiiristä lähtee kaksi hyvin merkattua luontopolkua. Polut kulkevat alkumatkasta yhtä matkaa kartanon pihapiirissä ja peltojen välissä.  

  • Pähkinäpolku (4,4 km) on merkattu sinisin merkein. Maasto on vaihtelevaa, mutta helppokulkuista. Reitin varrella on kaksi pöytää evästaukoja varten.   
  • Eerikinpolku (2 km) on merkattu punaisin merkein. Reitti on osittain esteetön. Maasto vaihtelee tasaisesta hiekkatiestä metsäiseen polkuun ja kartanoiden pihapiiriin.  

Muuta huomioitavaa:  

Esteettömyys: Eerikinpolku on osittain esteetön. Reitti kartanolta tanssilavalle (kohteet nro 1-9) on esteetön. Myös Navalan kartanoon pääsee tutustumaan esteettömästi tanssilavalta nousevaa tietä pitkin eli vastapäivään (kohteet nro 19-15).   
  
Julkisen liikenteen saavutettavuus: Lähin pysäkki on Eerikinkartanon pihapiirissä oleva Eerikinkartanon pysäkki  (Ki1220/Ki1221)

Leikki  

Etsi samanlainen: 

Valitse yksi luonnonkappale ja näytä se leikkikaverillesi. Löytääkö leikkikaveri samanlaisen? Ethän kuitenkaan vahingoita kasvavia kasveja, sillä se ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Vaihtakaa rooleja. 
 
Vinkki: Pienten lasten kanssa kannattaa etsiä yksinkertaisia asioita, kuten kivi, oksa tai lehti. Isompien kanssa voi etsiä yksityiskohtaisempia asioita, kuten havunneulanen, aamun kastepisara tai joku tietty puulaji.