Valitse sivu

Kyrkslätts kommun ordnar ett invånarmöte om planerna till förslagsmaterialet för Tollsportens detaljplaneområde (södra och norra) tisdag 20.8 kl. 17.30–19 i Kyrkslätts kommunhus i Kyrkslättssalen, på adressen: Ervastvägen 2, ingång genom kommunhusets huvuddörr.

Du behöver inte anmäla dig i förväg till invånarmötet. På mötet kan du bekanta dig med planerna och diskutera dem.

Tollsportens södra detaljplaneområde ligger sydost om Tolls stationsregion.  Planområdet gränsar i norr till Västerledens mittlinje, i öster till det anhängiga Tollsträskets detaljplaneområde, i söder till åkerområde och i öster till skogsområde.  

Tollsportens norra detaljplan och detaljplanens ändringsområde ligger direkt öster om Tolls stationsområde och norr om Västerleden. Planeringsområdet gränsar norr om Västerleden till järnvägsområdets norra kant och i söder till Västerledens mellersta del. Öster om Tolls stationsområde och norr om Västerleden.  

Syftet med detaljplanen är att på området genomföra ett område för affärs- och kontorsbyggnader samt industri- och lagerbyggnader som stödjer sig på de befintliga goda trafikförbindelserna.  

Förslagsmaterialet till Tollsportens (södra och norra) detaljplaner är framlagt 7.8–9.9.2024. Kommunmedlemmarna och intressenterna har rätt att göra anmärkning mot förslagsmaterialet. Anmärkningarna ska lämnas in skriftligen på adressen Kyrkslätts kommun, registraturen, PB 20, 02401 Kyrkslätt, eller per e-post på adressen: kirjaamo@kirkkonummi.fi, innan framläggningstiden löper ut.

Läs mer om Tollsportens (södra) detaljplan här

Läs mer om Tollsportens (norra) detaljplan här