Tänään olemme tosiseikkailijoita. Metsään vie pitkä, harmaa, vauhdikas tie. Huh! Puh!
Metsässä on ripoteltuna graffittipäällysteisiä taloja, joiden kutsuva värikäs kirjo johdattaa meitä kohti kukkulalle johtavaa metsikköä.
Löysimme tikkaritalon ja hiiritalon ja talon, jossa on erilaisia kirjaimia. Taloissa asuu ehkä tikkareita syöviä aaveita.
Kukkulalle kiipeäminen vaatii hyvät jalat. Näemme puita, vettä ja pilviä. Vesi on leveä.
Upea näköalapaikka korkealla Kasabergetin huipulla on mahtava eväsretkikohde. Alueella on paljon historian havinaa, kuten Porkkalan parenteesin aikaisia ammusvarastoja, joita koristavat taidokkaat graffitit sekä kallion päällä kulkeva rautatappien rivistö. Maasto on helppokulkuinen ja kivien ja kallioiden kolot odottavat ihmettelijöitä ja tutkijoita.
Pysäköinti: Lähin pysäköinti on Sepänkannaksen päiväkodinpihalla osoitteessa Sepänrinteentie 2, 02480 Kirkkonummi (sijainti kartalla).
Reitti: Metsäautotie Kasabergetille lähtee Kipsitieltä. Matkaa parkkipaikalta Kipsitielle on 2,2 kilometriä. Metsäautotie on pituudeltaan noin 350 metriä ja sen varrella on useita graffittirakennuksia. Helpoin reitti korkealle Kasabergetin näköpaikalle kulkee kolmannen rakennuksen jälkeen.
Maasto: Metsäautotie on helppoa kuljettavaa eikä itse Kasabergetille kiipeäminen ole jyrkkä. Näköalapaikalle ei mene selkeää polkua, mutta maasto on suhteellisen helppokulkuista.
Muuta: Ei tulipaikkaa
Esteettömyys: Kohde ei ole esteetön
Julkisen liikenteen saavutettavuus: Lähin pysäkki on 700 metrin päässä oleva Strömsbyn pysäkki (Ki0703/Ki0704). Kohteeseen pääsee turvallisesti kevyenliikenteen väylää pitkin.
Leikki
Juna-asema:
Aikuinen toimii ensin veturin kuljettajana ja huutaa ”tuut tuut – juna lähtee – kaikki kyytiin! Lapset asettuvat veturin perään ja seuraavat veturia, kunnes juna saapuu asemalle. Asemalla tehtävät ovat erilaisia motorisia perustaitoja, kuten hyppelyasema, tasapainoiluasema, kierimisasema tai paikallaan juoksu -asema. Yhtä tehtävää tehdään, kunnes taas kuuluu lähtöhuuto. Myös lapset voivat toimia vetureina ja asemien tehtävien keksijöinä.