Valitse sivu

Gesterbyn koulukeskuksen nimikilpailun työryhmä kokoontui 7.12. ensimmäisen kerran ja päätti tarkemmin kilpailun kulusta. Nimityöryhmän puheenjohtajaksi valittiin suomenkielisen kasvatus- ja koulutuslautakunnan puheenjohtaja Tuovi Ronkainen. Myös ruotsinkielisen kasvatus- ja koulutuslautakunnan puheenjohtaja, Linda Basilier sekä sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Kari Virtanen olivat paikalla etäyhteyksin, kuten myös nuorisovaltuuston edustaja Sandra Kari.

Paikalla oli oppilaita ja opettajia kaikista kolmesta koulusta – Winellska skolanista sekä Gesterbyn ja Papinmäen kouluista. Gesterbyn koulun oppilaita kokouksessa edusti tällä kertaa oppilaskunnan puheenjohtaja Tuukka Haapaniemi ja koulun opettajajäsenenä toimi Mari Saarikivi. Winellska skolanista paikalla oli oppilasedustaja Valter Åström ja opettajakunnasta Lillemor Sannholm. Papinmäen koulusta mukana oli oppilasjäsenenä Noah Mörsky ja koulun henkilökuntaa edusti Wiljami Silvonen. Nimitoimikunnan esittelijänä ja sihteerinä toimii suunnittelija Heidi Kurkinen sivistyspalvelujen hallinnon ja kehittämisen yksiköstä.

Nimikilpailun ideahaku alkaa tammikuussa – ehdotuksia odotetaan mielenkiinnolla

Nimikilpailussa on tarkoitus löytää Gesterbyn tulevan koulukeskuksen rakennukselle mahdollisimman hyvä ja osuva nimi, joka toimii sekä suomen että ruotsin kielellä. Uudessa rakennuksessa koulut toimivat rinnakkain, kuitenkin niin, että ne jatkossakin toimivat omina kouluinaan omilla nimillään. Nyt haetaan siis nimeä uudelle rakennukselle, ei kouluille.

Nimikilpailun ideahaku on avoinna 22.1.-11.2.2023, jolloin kaikki kuntalaiset pääsevät tekemään ehdotuksiaan sähköisen lomakkeen kautta. Erityisesti nimikilpailun työryhmä toivoo, että Gesterbyn koulukeskuksen koulujen oppilaat lähtevät innokkaina mukaan ideointityöhön.

Valter Åström, joka edustaa työryhmässä Winellska skolanin oppilaita, kertoo, että ensimmäisessä kokouksessa oli oikein kivaa. Hän sanoo, että on vaikea sanoa, millaisia ehdotuksia tulemme näkemään.

”Odotan innolla näkeväni, millaisia ehdotuksia on tullut”, hän jatka.

Tuovi Ronkainen, joka toimii työryhmän puheenjohtajana jatkaa hieman samoilla linjoilla. Hän pitää tehtävää nimikilpailun työryhmässä mielenkiintoisena ja harvinaisenakin – nimikilpailuja, kun ei kuitenkaan järjestetä niin usein.

”Haasteena onkin nyt löytää nimi, joka saadaan hyvin käyttöön ja sopii suuhun molemmilla kielillä”, hän pohtii.

Sivistys- ja vapaa-aikatautakunta päättää uudesta nimestä toukokuussa

Ideoiden läpikäymiseen on varattu ehdotusvaiheen jälkeen muutama viikko aikaa ja nimikilpailun työryhmä saa ehdotukset pohdittavakseen maaliskuun alussa. Nimikilpailun työryhmän lisäksi nimivaihtoehtoja käsitellään muun muassa koulujen oppilaskunnissa, jotta työryhmän oppilasjäsenet saavat hyvän tuntuman siitä, mitä mieltä koulujen oppilaat ovat eri nimiehdotuksista.

Pääsiäisviikolla nimikilpailun työryhmä tulee käsittelemään kaikkia ehdotuksia ja valitsee niistä kolme kärkiehdokasta. Kolmesta parhaasta ehdotuksesta pyydetään mielipiteet vielä kaikkien kolmen koulun oppilailta ja henkilökunnalta. Kouluissa päästään äänestämään huhtikuussa.

Kaikille avoimen ehdotusvaiheen, nimityöryhmän tekemän karsinnan ja kouluissa tapahtuvan äänestyksen jälkeen Gesterbyn koulukeskuksen uuden rakennuksen nimen valitsee sivistys- ja vapaa-aikalautakunta toukokuussa. Kesän jälkeen alkaakin sitten uuden rakennuksen kylttien suunnittelu ja tuolloin uusi nimi pääsee heti käyttöön.