Valitse sivu

Itämeripäivän kunniaksi torstaina 29.8. Kirkkonummi tarjoaa vapaan pääsyn Ari Heinilän dokumenttielokuva “Minun mereni” -näytökseen klo 18.30 Kino Kirkkonummessa. Elokuvan kesto on 44 minuuttia. Kino Kirkkonummen esteettömän salin 112 paikkaa täytetään saapumisjärjestyksessä. Elokuvateatterin kioski palvelee asiakkaita tuttuun tapaan.

Heinilän runollinen dokumenttielokuva on meren ja ihmisen vuoropuhelu, jossa meri on pääosassa ja ihminen sivuosassa. Se vie seikkailuihin niin veden alle, syvyyksiin kuin saariston sokkeloihin ja vauhtiin tuulten viemänä, aaltojen kuljettamana erilaisten meri-ihmisten vanavedessä. Meren käyttäjä törmää myös kääntöpuoleen, kaltoin kohdeltuun ystävään.

Tervetuloa elokuviin!

Vapaanäytöksiä Suomen rannikkokaupungeissa ja mukana nimekkäitä taiteilijoita


Elokuvan vapaanäytökset järjestetään Itämeripäivänä 29.8.2024 kaikissa Suomen 31 rannikkokaupungissa, Ahvenanmaa mukaan lukien sekä suurimmissa sisämaan kaupungeissa. Itämeripäivän esitysten jälkeen elokuva siirtyy nuorten innoittajaksi Koulukinon valikoimiin.

Elokuva on hieno osoitus siitä tahdosta, jota monet, kuuluisatkin meri-ihmiset ovat osoittaneet tälle projektille. Näyttelijä-muusikko Irina Björklund, Martti Suosalo, Taneli Mäkelä ovat antaneet äänensä merelle – pro bono. Samoin Suomen eturivin hittinikkarit, Timo Kiiskinen – Timo Hietala tekivät nimikappaleen, ”Minun mereni”, jonka solisteina Irina Björklund sekä Värttinän naiset. Muu elokuvan musiikki on tuotettu Sibelius Akatemian säveltäjäkouluttaja Pasi Lyytikäisen johdolla.   

Elokuvaa levittävät Minun mereni ry, Karri Kivelä sekä MRP Distribution, Marko Röhr ja Arto Heiskanen. Sitä ovat tukemassa Jenny ja Antti Wihurin säätiö, Weisell säätiö, Ålandsbanken, Itämeriprojekti, Konstsamfundet, Svenska Kulturfonden sekä Ympäristöministeriö. Partnereina ovat Koulukino, BMOL (Biologian ja Maantiedon Opettajien Liitto ry) sekä Luontoliitto ry.

Katso elokuvan traileri tästä
Lue lisää elokuvasta täältä


Itämeripäivä näkyy Kirkkonummella

Itämeripäivä näkyy Kirkkonummella eri tavoin. Kunnan ruokapalveluissa Itämeripäivää vietetään to 29.8. kouluissa ja päiväkodeissa tarjottavan itämeriystävällisen menun muodossa.

Kirkkonummi on myös mukana Pidä Saaristo Siistinä ry:n kampanjassa “Mahanpuruja muovista”. Kampanjan tarkoitus on levittää tietoa roskaamisen vaikutuksista vesistöihin kuten Itämereen. Lue lisää kampanjasta täältä.