Valitse sivu

Kirkkonummen ruokapalvelut ovat jälleen mukana viettämässä Itämeripäivää 29.8. tarjoamalla itämeriystävällisen menun. Ruokapalvelut haluavat tuoda osaltaan esiin Itämeripäivän tärkeitä teemoja. 
 
Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta. 


Ruokapalveluiden itämerimenu keventää vesistöjen ravinnekuormaa 

Itämeri ja monet sisävedet kärsivät liiallisesta ravinnekuormituksesta. Särjen, lahnan, silakan, muikun ja ahvenen hyötykäyttö on kustannustehokas keino taistella vesien rehevöitymistä vastaan. Kotimainen kala tarjoaa myös terveellisen ja ympäristöystävällisen proteiininlähteen. 
 
Kirkkonummen ruokapalvelut ottavat osaa teemapäivän tempaukseen tarjoamalla Kirkkonummen kouluissa ja päiväkodeissa lounaalla Itämeri-ystävällisiä antimia. Lounaalla tarjoillaan Kirkkonummen kouluissa ja päiväkodeissa lahna-kikhernepyöryköitä lisukkeineen ja kasvisruokana kasvispyöryköitä. 

Itämerimenun on yksi Itämeripäivän teosta ja sitä voi toteuttaa myös kotikeittiössä. Lue lisää Itämerimenusta täältä. 

Hyvää ruokahalua! 

Kirkkonummi mukana Itämeren puolesta 

 Itämeripäivän kunniaksi pe 29.8. Kirkkonummi tarjoaa vapaan pääsyn Ari Heinilän dokumenttielokuva “Minun mereni” -näytökseen klo 18.30 Kino Kirkkonummessa. Lue lisää täältä. 

Kirkkonummen kunta on mukana myös Pidä Saaristo Siistinä ry:n Mahanpuruja muovista -kampanjassa, jossa levitetään tietoisuutta roskaamisen vaikutuksista vesistöihin kuten Itämereen. Lue lisää täältä.