Valitse sivu

Kokouksessaan 7.10. Kirkkonummen kunnanvaltuusto päätti hyväksyä kaavoitusohjelman vuosille 2025–2028. Lisäksi kunnanvaltuusto käsitteli lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaa vuosille 2024–2026 sekä vuoden 2024 toinen osavuosikatsaus, tammikuu-elokuu, tuotiin kunnanvaltuustolle tiedoksi.  

Kunnanvaltuusto hyväksyi kaavoitusohjelman 2025–2028. Kaavoitusohjelmassa kunta päättää mitä kaavahankkeita edistetään kullakin ohjelmakaudella. Kunta päättää kaavoitusohjelmasta kahden vuoden välein.  

Kunta on yhdessä Espoon kaupungin kanssa tekemässä selvitystä Rantaradan varikon sijoittumisesta. Kunnanvaltuuston nyt hyväksymää kaavoitusohjelmaa tullaan täydentämään varikkohankkeen kaavahankkeella. 

Kunnanvaltuusto päätti palauttaa lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman vuosille 2024–2026 valmisteluun 

Kunnanvaltuusto päätti kokouksessaan palauttaa lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman vuosille 2024–2026 valmisteluun. Suunnitelma päätettiin palauttaa valmisteluun, jotta nuorisovaltuustolle voidaan varata mahdollisuus suunnitelman käsittelyyn ja lausunnon antamiseen ennen sen lopullista hyväksyntää kunnanvaltuustossa. 

Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmien tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia kunnassa ja hyvinvointialueella. Kunta ja hyvinvointialue ovat tehneet yhteistyötä suunnitelmien laadinnassa. Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman tulee sisältää tiedot lasten ja nuorten kasvuoloista sekä hyvinvoinnin tilasta, hyvinvointia edistävistä ja ennaltaehkäisevistä toimista ja palveluista, yhteistyöstä eri toimijoiden välillä sekä suunnitelman toteuttamisesta ja seurannasta.  

Kirkkonummen kunnan lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma vuosille 2024–2026 on laadittu hyvinvointikertomustiedon, uusimpien kouluterveyskyselytulosten sekä päivitetyn kuntastrategian arvojen, tavoitteiden ja painopistealueiden pohjalta. 

Kunnan vuoden 2024 toinen osavuosikatsaus tuotiin kunnanvaltuustolle tiedoksi 

Kunnan vuoden 2024 toinen osavuosikatsaus, tammikuu-elokuu, tuotiin kunnanvaltuustolle tiedoksi. 

Käyttötalouden ulkoisia kokonaistuloja on elokuun lopussa toteutunut 2,8 milj. euroa ja menoja 2,7 milj. euroa edellisvuoden vastaavaa aikaa enemmän. Verotuloja on saatu 10,9 milj. euroa edellisvuotta vähemmän, ja ennusteen mukaan verotulot alittavat talousarvion 2,2 milj. euroa. Valtionosuuksia on saatu 0,78 milj. euroa vähemmän kuin edellisvuonna. 

Kirkkonummen kunnassa työttömyysaste elokuun 2024 lopussa oli 8,8 % eli 1 864 henkilöä, kun vuoden 2023 lopussa työttömänä oli 1 746 henkilöä. Koko maan työttömyysaste oli 10,4 %. Työttömyysaste Uudenmaan ELY-keskuksen alueella oli elokuun 2024 lopussa 10,8 %. 

Vuoden 2023 lopussa Kirkkonummen asukasluku oli 41 160 henkeä. Tilastokeskuksen ennusteen mukaan vuoden 2024 elokuun lopussa kunnan asukasluku on 41 584 henkeä eli kasvua tammi-elokuun aikana on 325 henkeä (0,78 %). 

Muita valtuuston kokouksessa käsiteltyjä asioita olivat:   

  • Vastaus valtuustoaloitteeseen 1/2021: Maksuton aamupalatarjoilu peruskouluihin / sivistys- ja vapaa-aikapalvelujen toimiala 
  • Eron myöntäminen yhdyskuntatekniikan lautakunnan varajäsenen tehtävästä ja uuden varajäsenen nimeäminen 
  • Eron myöntäminen sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan jäsenyydestä ja varapuheenjohtajuudesta sekä uuden jäsenen ja varapuheenjohtajan valitseminen 
  • Uuden varajäsenen valinta sivistys- ja vapaa-aikalautakuntaan 
  • Muutos kunnanvaltuuston kokousaikatauluun vuonna 2024 
  • Vireillä olevat valtuustoaloitteet