Valitse sivu

Hangon, Vihdin, Karkkilan, Kirkkonummen ja Lohjan alueilla aloitetaan 1.9.2022 alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu. Kokeilu on osa Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus- hanketta ja sen tavoitteena on kehittää sekä yhtenäistää alle 25-vuotiaille suunnattuja ehkäisypalveluja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella.    

Kokeilun tarkoituksena on järjestää kattavat, sujuvat ja yhdenmukaiset sekä helposti saavutettavat ehkäisypalvelut, jotka sisältävät raskauden ja seksitautien ehkäisyn, seksuaali- ja lisääntymisterveyttä edistävän neuvonnan ja seksuaalikasvatuksen. Kokeilun jälkeen tehdään päätös hankkeen mahdollisesta vakinaistamisesta.  

Kokeilu kestää 1.9.2022-31.8.2023, ja alle 25-vuotiailla Hangon, Vihdin, Karkkilan, Kirkkonummen ja Lohjan asukkailla ja kuntien opiskeluterveydenhuollon asiakkailla on sukupuolesta riippumatta saatavilla kaikki ehkäisymenetelmät (kierukka, kapseli, rengas, pillerit, kondomi), joista yhdessä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa valitaan sopivin.  

Kokeilu toteutetaan hankkeen määrärahojen puitteissa. 

Ajanvaraus

Jos käytät hormonaalista ehkäisymenetelmää ja olet alle 25-vuotias, voit saada maksuttomat valmisteet kuudeksi kuukaudeksi kerralla joko ehkäisyneuvolasta tai opiskeluterveydenhuollosta jos opiskelet Kirkkonummella.

Ehkäisyneuvolaan varataan 10 minuutin ehkäisyvalmisteen noutoaika, joko sähköisesti eTerveyden kautta, tai puhelimitse p 0401269464 klo 12-13 välisenä aikana, voit myös jättää soittopyynnön tekstiviestitse. Mainitse viestissä nimesi ja syntymäaikasi. Huom! 10 minuutin ajoille ei voi tehdä varausta e-menetelmän aloitukseen tai vaihtoon tai vuosikontrolliin.

Jos sinulla on jo ostettuja valmisteita, voit käyttää ne, ja tulla myöhemmin hakemaan maksuttomat valmisteet.

Mikäli edellisestä ehkäisyneuvolatarkastuksesta on kaksi vuotta, ole yhteydessä ehkäisyneuvolaan.

Jos tarvitset ehkäisyä, tai haluat vaihtaa ehkäisymenetelmää, voit varata ajan ehkäisyneuvolaan puhelimitse tai eTerveyden kautta (ei 10 min aika).

Pyrimme vastaamaan yhteydenottoihin mahdollisimman pian, mutta palvelu voi ruuhkautua, jos alussa on paljon uusia yhteydenottoja.