Valitse sivu

Nissnikun koulun 1.-4. luokkien ja Nissnikun päiväkodin esiopetuksen oppilaat muuttivat Masalan koulun tontilla sijaitsevaan väistötilaan kevätlukukauden ensimmäisenä päivänä. Uudet tilat ovat väljät ja valoisat. Koulun ja esiopetuksen arki onkin jo lähtenyt rullaamaan hyvin. Muissa tiloissa käytössä olleet kalusteet ovat löytäneet uusille paikoilleen luontevasti. Kokonaisuus on oikein onnistunut.

Muutto sujui hyvin ja tiloihin on jo ehditty asettua

Koulun rehtori Maarit Ritakallio kertoo, että muutto uusiin väistötiloihin sujui jouhevasti, vaikka huomiotavia asioita olikin paljon.

“Olen iloinen, että väistörakennus on näin hieno. Tilat tulevat olemaan koulumme käytössä kuitenkin melko pitkään, minkä vuoksi on todella tärkeää, että tilat ovat toimivat”, Ritakallio kertoo.

Ritakallio iloitsee myös, että koulun henkilökunta on muuttanut väistötiloihin innostuneena. Myös oppilaat ovat asettuneet uusiin tiloihin jo ensimmäisen viikon aikana. Oppilaiden mukaan parasta muutossa on ollut, että mukana tulivat koulukaverit ja tutut opettajat. Koulunkäynti jatkuu tuttuna ja turvallisena.

Nissniku-talon kilpailutus alkaa keväällä 2024

Nissnikun alakoulu toimii nyt käyttöönotetuista tiloissa aina Nissniku-talon valmistumiseen saakka. Nissniku-talo tullaan toteuttamaan nykyiselle Nissnikun koulun tontille elinkaarihankkeena. Hankkeen kilpailutus alkaa kevään 2024 aikana. Talon on suunniteltu valmistuvan vuoden 2027 aikana.

”On ilahduttavaa nähdä, miten hyvin muutto on sujunut ja kuinka hyvillä mielin oppilaat ja henkilökunta työtään täällä tekevät. Väistötilan sijainti on erinomainen, kun pohditaan Masalan alueen palvelujen tarpeita myös kauemmalle tulevaisuuteen. Parasta tässä on, että nyt olemme ottaneet konkreettisen askeleen kohti odotettua yhteistä Nissniku-taloa,” toteaa sivistysjohtaja Eeva-Kaisa Ikonen.