Valitse sivu

Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevaa liikunta- ja virkistystilojen sulkumääräystä ajalle 11.-24.1.2022. Samalla voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta, jonka mukaan sisätilaisuudet on kielletty, jatketaan tammikuun loppuun asti.

 Etelä-Suomen aluehallintoviraston uusi sulkupäätös ulottuu edelleen kaikkiin tiloihin, jotka voidaan tartuntatautilain pykälän 58 g mukaan määrätä suljettavaksi, ja koskee tilojen hallinnasta vastaavia toimijoita liikunta-, urheilu, huvi- tai virkistystoiminnan osalta näissä tiloissa:

  • sisätilat, joita käytetään joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan
  • kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat
  • yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden, kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat
  • tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat
  • huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat
  • sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
  • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Suljetuksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Toiminnassa tulee huomioida osallistujien terveysturvallisuus.

  • Tiloja voi käyttää myös lakisääteisiin palveluihin, esimerkiksi lääkinnälliseen kuntoutukseen, koulujen liikuntaopetukseen ja koronarokotusten järjestämiseen. Myös aluevaalien ennakkoäänestys on sallittua muuten suljetuissa tiloissa.
  • Lisäksi tilojen sulkupäätökset eivät ulotu ammattiurheiluun eivätkä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

 AVI jatkaa kokoontumisrajoitusta 31.1. asti

Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa uudella päätöksellä myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta 31.1.2022 asti.

Päätöksen mukaan kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty. Ulkotiloissa kokoontumisten henkilömäärää ei ole rajoitettu, mutta tiloissa täytyy huomioida osallistujien terveysturvallisuus myös jatkossa tartuntatautilain mukaisesti.

Kirkkonummen kunnan tilojen koronarajoitukset

Koulut aloittavat normaalisti lähiopetuksessa 10.1.2022 lasten ja nuorten rajoitusten viimesijaisuus huomioon ottaen.  Kasvomaskien käyttö koulupäivän aikana laajennetaan koskemaan 3.–5. luokkalaisia 10.1.2022 alkaen. Seuraamme edelleen OKMn, THLn ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston ohjeistuksia opetuksen terveysturvallisesta järjestämisestä.

Kirkkonummen uimahalli on suljettu 24.1.2022 saakka.

Jokirinteen liikuntahalli, Väestösuojan liikuntahalli, koulujen sekä nuorisotilojen liikuntatilat, kuntosalit sekä kaikki kunnan sisäliikuntatilat on suljettu 24.1.2022 saakka.

Edellä mainittuja tiloja voidaan käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan sekä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen.

Päätös ei rajoita myöskään ammattiurheilemista.

Kunnan tiloissa noudatetaan näiden kohderyhmien osalta kunkin tilan voimassa olevia vuoropäätöksiä.

Kirjasto on edelleen avoinna. Yleisötilaisuuksia ei kirjastossa voi järjestää.

Nuorisotilatoimintaa on tällä hetkellä Fyyrissä. Masalan ja Veikkolan nuorisotilatoiminta jatkuvat 10.1.2022 alkaen. Asiakasmääriä rajoitetaan terveysturvallisuus huomioiden.

Masalan nuorisoteatteri jatkaa toimintaansa rajoitusten mukaan 10.1.2022 alkaen. Nuorisoteatteri tiedottaa toiminnasta asiakkaitaan.

Kansalaisopiston opetus jatkuu etäopetuksena 17.1.2022 alkaen mikäli etäopetussuositus jatkuu. Kansalaisopisto tiedottaa opetuksen aloittamisesta asiakkaitaan.

Musiikkiopisto ja kuvataidekoulu toimivat normaalisti terveysturvallisuus huomioiden. Kevätkausi alkaa 10.1.2022.

AVI:n päätös kokoontumisrajoituksista koskee myös muita kunnan hallinnoimia tiloja, mukaan lukien kunnantalo.

Kirkkonummen koronatilanne

Kirkkonummen koronainfektioiden ilmaantuvuusluku on ollut viimeisen kahden viikon aikana 2030/100000 asukasta (07.01.2022). Uusia koronaan sairastuneita on viimeisen kahden viikon aikana ollut keskimäärin 58 päivässä ja viimeisen viikon aikana keskimäärin 62 päivässä.

Viimeisen viikon aikana lähes kaikki tapaukset ovat olleet aiempia virusvariantteja herkemmin tarttuvaa omikron-virusvarianttia.