Valitse sivu

Kirkkonummella rakennetaan tulevaisuutta. Torstaina 23.5. Kirkkonummella juhlistettiin uuden Gesterbyn koulukeskuksen harjannostajaisia. Tilaisuudessa puhuivat Kirkkonummen kunnanjohtaja Virpi Sailas sekä kunnan sivistysjohtaja Eeva-Kaisa Ikonen. YIT:n edustajana tilaisuudessa puhui divisioonan johtaja Heikki K. Hannukkala. 

Uudisrakennushankkeessa toteutetaan tilat yhteensä noin 1270 oppilaalle. Gesterbyn koulukeskukseen muuttavat saman katon alle ruotsinkielinen yhtenäiskoulu Winellska skolan ja suomenkielinen Gesterbyn koulu sekä Prästgårdsbackens daghemin esikoulu (Winellska förskolan). 

Hankkeen rakennustyöt aloitettiin keväällä 2023 ja sisätyöt päästiin aloittamaan keväällä 2024. Koulu valmistuu joulukuussa 2025. Ensimmäiset oppilaat pääsevät aloittamaan uudessa koulussa tammikuussa 2026.  

Kirkkonummen kunnanjohtaja Virpi Sailas kiitti puheessaan kaikkia Gesterbyn koulukeskuksen suunnitteluun ja rakentamiseen osallistuneita.  

“Kiitos kumppanillemme YIT:lle erittäin hyvästä yhteistyöstä. Tämä on Kirkkonummen toinen elinkaarimallilla toteutettu laaja hanke ja tänään saamme juhlia harjannostajaisia ja nähdä kuinka upea koulukeskus rakentuu. Haluan kiittää kaikkia suunnitteluun ja rakentamiseen osallistuneita.” Sailas sanoo. 

Virpi Sailas kertoi puheessaan toivovansa, että Gesterbyn kaksikielinen koulukeskus lisää elävää kaksikielisyyttä Kirkkonummen arjessa. 

Harjannostajaisissa nautittiin musiikista ja juhlistettiin yhteistyötä 

Gesterbyn koulukeskuksen harjannostajaisia vietettiin monipuolisen ohjelman parissa. Kirkkonummen Musiikkiopiston selloyhtye Cellissimo! esiintyi tilaisuudessa kuten myös taikuri Pete Poskiparta. 

Kirkkonummen kunnan sivistysjohtaja Eeva-Kaisa Ikonen iloitsee Gesterbyn uudesta maamerkistä, jonka puitteissa kunnan toimijat ovat tehneet toimivaa yhteistyötä. 

”Uusi koulukeskus on nyt nousemassa Gesterbyn maamerkiksi. On suuri ilo olla todistamassa tätä konkreettista osoitusta ruotsinkielisen ja suomenkielisen perusopetuksen sekä kunnan muiden toimijoiden sujuvasta yhteistyöstä.” kertoo sivistysjohtaja Ikonen. 

Uudelle koulurakennukselle on järjestetty myös nimikilpailu. Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta valitsee koulukeskuksen uuden nimen torstain 23.5. kokouksessaan.  

 
Terveelliset ja turvalliset tilat luovat kunnan strategian mukaista tulevaisuutta kuntalaisille 

 
YIT toteuttaa Gesterbyn koulukeskuksen elinkaarimallina. Elinkaarimallissa elinkaariurakoitsija vastaa myös rakennuksen ylläpidosta sovitun sopimusjakson ajan. Tiloista tehdään esteettömät, toiminnalliset, terveelliset ja turvalliset. Gesterbyn koulukeskuksesta rakentuu monipuolinen kaksikielinen ja monikulttuurinen oppimisympäristö. Rakennus toimii myös yhdistys- ja kuntalaiskäytössä. 

YIT:n työpäällikkö Mikko Vitikainen kiittelee kunnanjohtaja Sailaksen tavoin hyvin sujunutta yhteistyötä ja liputtaa elinkaarimallin puolesta. 

“Elinkaarimalli on kunnalle hyvä valinta tämän tyyppiseen projektiin ja on ollut hienoa päästä tekemään projektia yhdessä näin asiantuntevan tilaajaorganisaation kanssa. Sopimismalli edellyttää toimiakseen yhteistoiminnallisuutta kaikilta osapuolilta ja yhteinen sävel onkin projektissa löytynyt hienosti.” Vitikainen toteaa. 

Kirkkonummen kunnan 2024–2030 strategian yksi päämääristä on “osaava ja oppiva Kirkkonummi”. Uusi kouluhanke tukee osaltaan kunnan strategista tavoitetta olla vahva sivistyskunta, jossa varhaiskasvatus, opetus ja koulutus ovat arvostettuja. Kirkkonummi edistää elinikäisen oppimisen kulttuuria, joka innostaa asukkaita kehittämään itseään ja liittymään osaksi yhteisöä. Kunnan oppimisympäristöt ovat turvallisia ja terveellisiä. 

Lisätietoja: 

YIT – Gesterbyn koulukeskus: Gesterbyn koulukeskus | (yit.fi) 
Kirkkonumi.fi – GWP: https://kirkkonummi.fi/gesterbyn-koulukeskus-gwp-hanke/