Valitse sivu

Gesterbyn koulukeskuksen elinkaarihankkeen sopimukset allekirjoitettiin 24.10.2022 YIT Suomi Oy:n kanssa. Elinkaarihankkeeseen sisältyy vanhojen rakennusten purku, uuden rakennuksen suunnittelu ja rakentaminen sekä rakennuksen ylläpito 20 vuoden ajan. Samalla allekirjoitettiin rahoitussopimus Kuntarahoitus Oyj:n kanssa. Uuden koulukeskuksen on määrä valmistua vuonna 2026. 

-Gesterbyn uusi koulukeskus on Kirkkonummen kunnalle merkittävä investointi tulevaisuuteen. Kunta tähtää vahvaan ja suunnitelmalliseen väestökasvuun. Olemme lapsiystävällinen kunta ja haluamme rakentaa palvelujamme varten terveet, turvalliset ja toimivat tilat, kertoi Kirkkonummen kunnan yhdyskuntatekniikan johtaja Anna-Kaisa Kauppinen.

Pitkään valmisteltu hanke

-Hanke on vaatinut paljon työpanosta hankeryhmältä, päättäjiltä sekä koulujen henkilökunnalta. Myös oppilaat ja kuntalaiset ovat antaneet oman panoksensa hankkeen eteen. Ensimmäiset tarveselvitykset laadittiin vuonna 2016, ja hankesuunnitelmalle saatiin lopulta hyväksyntä vuoden 2021 kesällä. Tämän jälkeen käynnistettiin hankinta, ja neuvotteluja käytiin vuoden verran useamman palveluntarjoajan kanssa. Lopulta YIT Suomi Oy valikoitui hankkeen toteuttajaksi hinta-laatu-pisteytyksen perusteella, kertoo hankkeen taustoista kunnan projektipäällikkö Hanne Nylund.  

Rakentamisen kustannukset lähtivät voimakkaaseen nousuun vuoden 2021 alussa, ja Ukrainan sota on osaltaan edelleen lisännyt kustannuspainetta. Hankkeelle jouduttiinkin hakemaan noin 16,5 miljoonan euron lisämääräraha. Nyt hankkeen kokonaiskustannusten arvioidaan olevan noin 59 miljoonaa euroa.  

Rakennustyöt alkavat ensi vuoden alussa

-Hankkeen suunnittelua jatketaan syksyn aikana läheisessä yhteistyössä koulukeskuksen käyttäjien kanssa. Alueen valmistelevia töitä aloitetaan kuitenkin jo lokakuun aikana. Vanhojen rakennusten purku ja uuden koulukeskuksen rakentaminen alkavat varsinaisesti vuoden 2023 alussa, sanoo projektipäällikkö Nylund. 

Gesterbyn koulukeskuksen on määrä valmistua vuoden 2026 aikana. Uusiin tiloihin pääsevät tuolloin muuttamaan Gesterbyn koulu kielikylpyluokkineen, Winellska skolan, Papinmäen koulu sekä kielikylvyn ja Prästgårdsbackens daghemin esiopetusryhmät. 

(Kuvassa Kirkkonummen kunnan yhdyskuntatekniikan johtaja Anna-Kaisa Kauppinen ja johtaja Hannu Soikkeli, YIT Suomi Oy Elinkaarihankkeet)

Lisätietoja: Projektipäällikkö Hanne Nylund, hanne.nylund@kirkkonummi.fi