Valitse sivu

Hei Kirkkonummen asukas! Helsingin seudun asukkaille suunnattu liikkumiskysely toteutetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa koko Helsingin seudun asukkaille. Kysely toteutetaan karttakyselynä ja se on auki 15.4.–29.4.2024. Siihen voi vastata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. 

“Vastaukset auttavat meitä ymmärtämään Helsingin seudun asukkaiden liikkumistottumuksia sekä tunnistamaan ilmiöitä ja asukkaiden ajattelua koskien liikkumista ja eri kulkutapojen käyttöä. Tavoitteemme on saada laajempi ymmärrys koko HSL-alueen asukkaiden liikkumisesta, tapahtui se sitten joukkoliikenteellä tai muulla kulkumuodolla. Toivomme vastauksia erilaisilta liikkujilta – niin autoilijoilta, kävelijöiltä kuin vaikka pyöräilijöiltä. Ei siis vain joukkoliikenteen käyttäjiltä. 

Kyselyn tuloksia tullaan käyttämään asukaslähtöisen suunnittelun tukena ja tausta-aineistona. Tulemme viestimään kyselyn tuloksista niiden valmistuttua kevään aikana.  

 Tutkimme HSL:ssä paljon ihmisten liikkumista. Aiemmin liikkumiskyselyitä on toteutettu vain alueellisesti tai projektikohtaisesti. HSL:ssä toteutetaan myös laajempi liikkumistutkimus 4–5 vuoden välein.”  HSL:n uutisessa kerrotaan.

Kysely pitää sisällään karttakysymyksiä sekä monivalintakysymyksiä. Voit vastata kyselyyn suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Vastaamiseen menee noin 10 min. Halutessasi voit osallistua kyselyn päätteeksi arvontaan, jossa kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 3 kappaletta 50 euron arvoista K-ryhmän lahjakorttia.  

Kyselystä ja sen toteutuksesta vastaa Helsingin seudun liikenne (HSL).  Pääset vastaamaan kyselyyn tästä.

Lisätietoja tarvittaessa:  

Janni Honkavaara / janni.honkavaara@hsl.fi 

Erika Rintamäenpää / erika.rintamaenpaa@hsl.fi