Valitse sivu

HSL-junaliikenteessä on viiden viikon katko juhannuksen jälkeen 24.6.–28.7.2024 Lisäksi junaliikenteessä on lyhyempiä yhden ja kahden vuorokauden katkoja syksyllä. Katkoilla on vaikutuksia lähijunaliikenteeseen Leppävaarasta länteen Kauklahden, Kirkkonummen ja Siuntion suuntaan. Joukkoliikenne toimii myös katkojen aikana ja junaliikennettä korvataan busseilla. Rantaradan työt liittyvät Espoon kaupunkirata -hankkeeseen.

Joukkoliikenteessä on poikkeuksia kesällä 2024 myös metrolla ja raitiovaunuilla – lue lisää täällä

Väyläviraston Espoon kaupunkirata -hankkeen ratatyöt aiheuttavat keväällä, kesällä ja syksyllä katkoksia rantaradan junaliikenteeseen. Kesällä rantaradan liikenne pysähtyy kokonaan viideksi viikoksi juhannuksen jälkeen 24.6. alkaen. Syksyllä on lisäksi lyhyitä yhden vuorokauden ja viikonlopun mittaisia liikennekatkoja. Keväällä rantaradalla oli myös vuorokauden mittaisia liikennekatkoja viikonloppuisin.

Katkojen aikana rantaradalla ei ole junaliikennettä Leppävaarasta länteen. U-, E-, L-, ja Y-junat eivät liikennöi katkojen aikana. Leppävaaran länsipuolen junaliikenne korvataan busseilla. Katkot vaikuttavat myös rantaradan kaukojunaliikenteeseen. Junia korvaavien bussien aikataulut ja reitit löytyvät Reittioppaasta.

Rantaradan työt liittyvät Väyläviraston Espoon kaupunkirata -hankkeeseen, jossa rakennetaan kaksi lisäraidetta Leppävaaran ja Kauklahden välille. Nämä työt jatkuvat myös tulevina vuosina. Ratatöiden lopputuloksena on tiheä, kymmenen minuutin välein kulkeva junaliikenne Helsingistä aina Kauklahteen saakka.

Katkojen aikataulut:

 • Kesän katko
  • ma 24.6.– su 28.7.
 • Syksyn katkot
  • la 31.8. 3.00 – ma 2.9. 4.00 
  • la 7.9. klo 3.00 – ma 9.9. klo 4.00
  • la 14.9. klo 3.00 –ma 16.9. klo 4.00
  • su 22.9. klo 3.00 – ma 23.9. klo 4.00
  • su 29.9. klo 3.00 – ma 30.9. klo 4.00

Katkojen aikana junaliikennettä korvataan busseilla

Katkojen aikana puuttuvaa junaliikennettä korvataan busseilla Leppävaaran länsipuolella. Korvaavat bussit kuljettavat matkustajat juna-asemille tai niiden lähialueille. Tarjolla on tiheästi pysähtyviä junamaisia yhteyksiä sekä nopeampia suoria yhteyksiä esimerkiksi Turunväylän kautta Helsingin keskustaan

Korvaavat bussit:

 • 211E Leppävaara–Kauniainen–Espoo–Kauklahti
 • 211U Leppävaara–Kauniainen–Espoo–Kauklahti–Kirkkonummi
 • 211X Leppävaara–Kauniainen–Espoo–Kauklahti–Kirkkonummi–Siuntio
 • 213X Elielinaukio–Turunväylä–Espoo
 • 249Y Leppävaara–Turunväylä–Espoo–Kehä III–Kirkkonummi(–Siuntio)

Katkojen aikana puuttuvaa junaliikennettä korvataan busseilla Leppävaaran länsipuolella. Bussi 211E kulkee Leppävaaran ja Kauklahden välillä, bussi 211U kulkee Leppävaaran ja Kirkkonummen välillä ja bussi 211X kulkee Leppävaaran ja Siuntion välillä. Bussit 211E, 211U ja 211X pysähtyvät kaikilla väliasemilla tai niiden lähettyvillä. Bussi 249Y kulkee kesän katkon aikana arkipäivien ruuhka-aikoina Leppävaaran, Espoon keskuksen ja Kirkkonummen sekä muutamien lähtöjen osalta myös Siuntion välillä. Bussi 213X tarjoaa nopean yhteyden Turunväylää pitkin Helsingin keskustan, Koivuhovin, Tuomarilan ja Espoon keskuksen välillä. Korvaavan bussin 213X Ullanmäen pysäkillä kelpaa poikkeuksellisesti B-vyöhykkeen lippu katkojen aikana.

Kesän katkon junia korvaavien bussien aikataulut löytyvät Reittioppaasta. Korvaavan liikenteen busseissa on käytössä avorahastus.

Junilla tiheämpää liikennettä Helsingin ja Leppävaaran välillä

A-juna liikennöi katkojen aikana Helsingin ja Leppävaaran välillä. A-junien vuoroväli tihenee kesän katkon ajaksi 10 minuuttiin arkisin klo 6.00–21.30, lauantaisin klo 9.00–21.30 ja sunnuntaisin klo 10.00–21.30. Hiljaisempina aikoina, kuten myöhäisiltaisin, A-junat kulkevat 20–30 minuutin vuorovälillä.

Muita korvaavia yhteyksiä katkojen aikana

Rantaradan katkojen aikana muu liikenne kulkee normaalisti. Esimerkiksi metroyhteys Espoosta Helsinkiin tarjoaa vaihtoehtoisen kulkuyhteyden. Tiheitä syöttöyhteyksiä metrolinjan varteen tarjoavat useat bussilinjat. Kesän liikenteessä kannattaa kuitenkin ottaa huomioon Rautatieaseman remontti, joka katkaisee metroliikenteen Kampin ja Helsingin yliopiston asemien väliltä.

Muut yhteydet katkojen aikana:

 • Tiheät yhteydet metron varteen
  • Kauniaisista Tapiolaan bussit 548 ja 549
  • Espoon keskuksesta ja Tuomarilasta Urheilupuistoon ja Tapiolaan bussi 118
  • Espoon keskuksesta Finnoon kautta Matinkylään runkobussi 530
  • Kirkkonummelta Matinkylään bussit 171, 173 ja 173Z
  • Kauklahdesta Saunalahden kautta Espoonlahteen bussit 162 ja 165
 • Turuntietä Espoon keskuksesta Leppävaaran kautta Helsingin keskustaan kulkee runkobussi 200

Väyläviraston hankkeella parannetaan junaliikenteen sujuvuutta

Espoon kaupunkirata hankkeessa rakennetaan kaksi lisäraidetta Leppävaaran ja Kauklahden välille. Valmistuessaan kaupunkirata parantaa Kirkkonummen ja Espoon lähijunaliikenteen sekä Turun suunnan kaukojunaliikenteen täsmällisyyttä ja vähentää häiriötilanteita. Lisäraiteiden rakentamisen lisäksi parannetaan Kilon, Keran, Kauniaisten, Koivuhovin, Tuomarilan sekä Kauklahden asema-alueita. Hanke on käynnistynyt keväällä 2021 ja töiden on tarkoitus valmistua vuonna 2028.

Lue myös:
Rantaradan junaliikenteessä luvassa katkoja toukokuussa ja juhannuksen jälkeen – Kirkkonummelle korvaavaa bussiliikennettä (25.4.2024)

HSL: Rantaradan junaliikenteessä viiden viikon katko juhannuksen jälkeen (6.6.2024)

Lisätietoja Espoon kaupunkirata -hankkeesta:

Väyläviraston hankesivu

Väyläviraston tiedote

Espoon kaupungin tietosivu

VR:n tiedote

HSL:n infosivu hankkeesta