Valitse sivu
Etusivu / Työ ja yrittäminen / Yrityspalvelut / Tukea yrittämiseen

Tukea yrittämiseen

Ajankohtaista

Tulevat yrittäjille suunnatut tapahtumat löydät kunnan Tapahtumakalenterista.

Kirkkonummen kunta kokoaa uutiskirjeisiin alueen yrittäjille oleellisia uutisia ja tapahtumia, kuten tietoa ajankohtaisista rahoituksista sekä alueen yrityksistä. Tilaa uutiskirje. Kaikki uutiskirjeet löydät täältä.

Sivujen uutisarkistosta löydät kaikki yrittäjille suunnatut uutiset.

__________________________________________________________________________________

Yritysneuvonta

YritysEspoon tuottama yritysneuvonta päättyy Kirkkonummen osalta 31.12.2023. Kirkkonummen kunta vastaa 1.1.2024 alkaen yritysneuvontapalveluiden järjestämisestä.
Lisätietoja: elinkeino- ja markkinointikoordinaattori Katja Harri, katja.harri@kirkkonummi.fi, p. 050 414 3524.

Kattavan tietopankin, neuvoja ja palveluja yrityksille ja yrityksen perustajille löydät myös Suomi.fi -sivuilta ja Oma Yritys-Suomi-sivulta.

__________________________________________________________________________________

Verkostot

Kirkkonummen Yrittäjät ry

Kirkkonummen oma paikallisyhdistys Kirkkonummen Yrittäjät ry on toiminut alueella jo yli 40 vuotta. Kirkkonummen kunta tekee tiivistä yhteistyötä yhdistyksen kanssa ja järjestämme yhdessä mm. erilaisia yritystapahtumia. Lisätietoja Yrittäjät.fi -sivuilta.

Suomen Yrittäjien Yrityshakemisto (kirkkonummelaiset yritykset).

Porkkalan Parenteesi ry

Porkkalan Parenteesi ry on alueella toimiva yhdistys ja matkailuyrittäjien verkosto. Yhdistyksen nimi juontaa juurensa Porkkalan vuokrakauteen ja on kasvanut kokonaiseksi matkailubrändiksi. Lisätietoja Porkkalan Parenteesi ry:n sivuilta.

Yrityskummit

Yrityskummit ovat kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja liike-elämän asiantuntijoista koostuva valtakunnallinen henkilöverkosto. Yrityskummit tarjoavat osaamistaan ja kokemustaan maksuttomasti Suomessa toimivien yrittäjävetoisten mikro- ja pienyritysten liiketoiminnallisten haasteiden ratkaisemiseksi. Lisätietoja Yrityskummien sivuilta.

Helsingin seudun kauppakamari

Kirkkonummen kunta on Helsingin seudun kauppakamarin jäsenyhteisö. Lisätietoja Helsingin seudun kauppakamarin sivuilta.

__________________________________________________________________________________

Kasvu, kehittäminen ja rahoitus

Rahoitukset

Luvat

Voit selvittää tarvitseeko yrityksesi lupia Suomi.fi:n kyselyn avulla.

Voit tällä hetkellä hakea Luvat ja valvonta -palvelussa tuotantolaitoksen perustamiseen tai muutokseen liittyviä lupia. Lupia voi hakea palvelussa kokonaisuutena tai yksittäisinä lupina.

Yksityiset sosiaalipalvelut

Hyvinvointialue on sosiaalipalvelujen ensisijainen valvova viranomainen, mutta myös aluehallintovirasto valvoo oman virastonsa alueella tuotettavia julkisia ja yksityisiä sosiaalipalveluja.

Sosiaalipalveluja ovat esimerkiksi kotipalvelu, vanhusten ja vammaisten henkilöiden tehostettu palveluasuminen, lastensuojelun sijaishuolto sekä päihde- ja mielenterveysasiakkaiden tuettu asuminen. Lisätietoja AVI:n sivuilta.

Oppilaitokset

Omnia

Luksia

KUUMA-seutu

Kirkkonummen kunta on osa KUUMA-seutua. KUUMA-seutu on kymmenen Helsingin seudun kehyskunnan, yrityselämän ja oppilaitosten yhteistoimintaa. Tavoitteena on kehittää elinkeinoelämän ja yritysten toimintaedellytyksiä alueella. Yhteistyön avulla haetaan vaikuttamismahdollisuuksia myös mm. ELY-keskuksen ja Uudenmaan liiton päätöksentekoon. Elinkeinoasioiden lisäksi KUUMA-yhteistyöllä koordinoidaan maankäytön ohjaukseen, asumiseen ja liikennejärjestelmien kehittämiseen liittyviä asioita. Lisätietoja KUUMA-seudun sivuilta.

__________________________________________________________________________________

Maaseutuyrittäjät

Maaseudun yritystuet löydät Ruokaviraston sivuilta.
Pro Agria tarjoaa laajan asiantuntijaverkon ja osaamisen maaseutuyrittäjyyden kehittämiseksi. EU:n maatalous- ja maaseuturahoituksesta löydät lisätietoa maaseutu.fi -sivulta.

Länsi-Uudenmaan maaseutuhallinto

Länsi-Uudenmaan maaseutuhallinto palvelee seudun maatiloja. Mukana maaseutuhallinnossa ovat: Espoo, Hanko, Karkkila, Inkoo, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti. Päätoimipiste on Västankvarnissa Inkoon asemalla. Maaseutuhallinnolla on toimisto myös Vihdin Nummelassa.

Toimistoilla työskentelee yhteensä kahdeksan maaseutuasiamiestä. He hoitavat:

  • maatalouden tukihallinnon tehtäviä
  • hukkakauran valvontaa
  • eläintenpitorekisterin tietojen ylläpitoa
  • hirvi- ja petoeläinvahinkojen arviointi sekä rauhoitettujen lintujen aiheuttamien vahinkojen arviointi

Lisätietoja Länsi-Uudenmaan maaseutuhallinnon kotisivuilta.

Leader-ryhmä Pomoväst

Länsi-Uudellamaalla toimii Leader-ryhmä Pomoväst. Kirkkonummen kunta rahoittaa vuosittain Pomoväst ry:n paikallista maaseudun kehittämisohjelmaa. Ohjelman päämääränä on mm. edistää yrittäjyyttä ja lisätä työpaikkoja Länsi-Uudellamaalla.

Leader-rahoitusta voi hakea yleishyödylliseen kehittämis- tai investointihankkeeseen sekä yrityshankkeeseen.

Toiminta-alueet: Hanko, Raasepori, Inkoo, Siuntio, Kirkkonummi

Lisätietoja Pomovästin sivuilta ja Leader Suomi-sivuilta.

Kirkkonummi on myös mukana Etelä-Suomen kalatalousohjelmassa (ESKO), jonka painopisteinä ovat mm. yrittäjyys ja innovaatiot.

Ota yhteyttä:

Elinkeino- ja markkinointikoordinaattori
Katja Harri

Työllisyyskoordinaattori
Catharina Sunnari

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa
etunimi.sukunimi@kirkkonummi.fi

yritykset@kirkkonummi.fi