Valitse sivu

Kaartin jääkärirykmentti harjoittelee yhdessä muiden viranomaisten kanssa pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla 14.-18.11.2022. Harjoitus on osa vuosittaista koulutussuunnitelmaa,ja sen tavoitteena on harjaannuttaa harjoitusjoukkoja toimimaan yhdessä muiden viranomaisten kanssa kaupunkialueella ja metsämaastossa.

Harjoitusjoukkojen kokonaisvahvuus on noin 50 henkilöä. Muista viranomaisista harjoitukseen osallistuu Itä-Uudenmaan poliisilaitos ja Rajavartiolaitos. Harjoitusjoukoilla on päällään taisteluvarustus, johon kuuluu myös rynnäkkökiväärit. Kouluttajilla on päällään keltaiset huomioliivit. Harjoitusjoukot liikkuvat Puolustusvoimien, Rajavartiolaitoksen ja poliisin ajoneuvoilla. 

Harjoituksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita, ja niistä voi aiheutua ajoittain melua lähiympäristöön. Jos niitä käytetään ulkona, se tapahtuu harkitusti ja eristetyllä alueella.

Harjoituksen melutiedote löytyy verkosta osoitteesta: https://puolustusvoimat.fi/ajankohtaista/ampuma-ja-melutiedotteet/tiedote/?annId=afa251f2-a8ca-6ae0-a0f6-29116f44c4b9