Valitse sivu

Pyörän satula on paras paikka kokea Kirkkonummen ja sen lähiseutujen ainutlaatuiset maisemat, kulttuuri ja luonto. Lähikohteiden lisäksi Kirkkonummelta voi lähteä pyörällä esimerkiksi South by cycle -pyöräreitin Länsi-Uudenmaan kierrokselle tai yöretkelle Nuuksioon.

South by Cycle -pyörämatkailureitistö

Länsi-Uudenmaan kierros ja Nuuksion kansallispuiston yöretki -reitit ovat osa South by Cycle -pyörämatkailureitistöä. Kokonaisuudessaan noin 900 kilometrin mittaisella reitillä pääsee nauttimaan etelään kätketyistä luontoaarteista. Reitti kulkee 12 kunnan läpi Hangosta Kouvolaan. Reitit on luokiteltu erittäin helpoista reiteistä aina erittäin vaativiin maastopyöräreitteihin. Osa reiteistä saattaa kulkea ajoradalla, jossa on myös ajoneuvoliikennettä, jolloin liikenneturvallisuuteen ja pyöräilijän liikennetaitoihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Länsi-Uudenmaan kierros

Länsi-Uudenmaan kierros on 293 kilometriä pitkä ympyräreitti hiekkateitä ja ulkoilureittejä pitkin Helsingistä Nuuksion kansallispuistoon, Lohjanharjulle, Mustion linnalle ja siitä Uudenmaan etelärannikkoa pitkin Inkoon, Siuntion, Kirkkonummen ja Espoon rantojen kautta takaisin Helsingin sykkeeseen. Reitti yhdistää sopivassa suhteessa alueen kauneimpia ulkoilureittejä ja luontokohteita etelärannikon merimaisemiin.

Nuuksion kansallispuiston yöretki

Nuuksion kansallispuiston yöretki on visiitti kansallispuiston rauhaan. Se on parhaimmillaan kahden ajopäivän yöretkenä Nuuksion kansallispuistossa tai Veikkolassa yöpyen, mutta ajettavissa myös pidempänä päiväretkenä. Matkaa Kirkkonummelta Nuuksioon ja takaisin kertyy noin 90 kilometriä.

Lisätietoa reiteistä ja reittien varrella olevista palveluista:

South by cycle -sivusto https://www.bikeland.fi/southbycycle

Kirkkonummen kunnan Visit Kirkkonummi -matkailusivusto 
https://www.visitkirkkonummi.fi/fi/visitkirkkonummi/palvelu/south-by-cycle/

South By Cycle Bikepacking Trail Finland-video (Youtube)
https://www.youtube.com/watch?v=bhgOHI3ys4Q&t=7s

  

Lisätietoja pyöräilyviikosta ja teemapäivistä löydät täältä: 
https://pyorailyvuosi.fi/pyorailyviikko/