Valitse sivu

Kirkkonummen kuntakeskukseen rakennettavan yhteiskampuksen palveluntuottajaksi on valittu SRV. Kirjastotalo Fyyrin pohjoispuolelle toteutettava yhteiskampus tulee tarjoamaan tilat Porkkalan lukiolle, Kyrkslätts gymnasiumille sekä Kirkkonummen musiikkiopistolle, kansalaisopistolle ja kuvataidekoululle. Suunnitellut tilaratkaisut tukevat myös tilojen laajaa kuntalaiskäyttöä ja täydentävät Kirkkonummen vapaa-ajan toimintojen toimitilaverkostoa. 

Kirkkonummen yhteiskampus toteutetaan elinkaarimallilla, jossa palveluntuottaja vastaa rakennuksen suunnittelusta ja rakentamisesta. Palveluntuottaja vastaa myös ylläpidosta 20 vuoden ajan, minkä jälkeen kunnalla on mahdollisuus jatkaa ylläpitosopimusta viidellä lisävuodella. Palveluntuottajan valintaperusteena oli laadun ja hinnan välinen kokonaistaloudellinen edullisuus. Hankkeen investointivaiheen kokonaishinta rakennuttajakuluineen tulee olemaan noin 36,1 M€. 

Kaupunkikuvaa rikastuttava ja ympäristöönsä sopiva kokonaisuus

– Yhteiskampuksen toteuttamista koskevaa päätöstä on sivistyksessä odotettu jännityksellä. Hienoa, että hanke etenee nyt jo kohti konkretiaa, ja lukiot sekä opistot opiskelijoineen pääsevät mukaan suunnitteluun. Fyyrin, kirkon ja kampuksen kokonaisuus antaa hienot puitteet kuntalaisten toiminnalle ja esimerkiksi tuleville kunnan 700-vuotistapahtumille, iloitsee sivistysjohtaja Eeva-Kaisa Ikonen. 

– SRV:n tarjouksen mukaiset suunnitteluratkaisut vastaavat hyvin kunnan tavoitteita. Kaiken kaikkiaan ratkaisut ovat toimivia, viihtyisiä ja monikäyttöisiä vastaten pääkäyttötarkoitustaan. Yhteiskampus tarjoaa myös monipuolisia tilaratkaisuja ilta- ja viikonloppukäyttöön, sanoo Kirkkonummen kunnan rakennuttajapäällikkö Hanne Nylund

– Rakennuksen ulkoarkkitehtuurissa ja massoittelussa kunnioitetaan viereisiä merkkirakennuksia Pyhän Mikaelin kirkkoa ja kirjastotalo Fyyriä. Rakennus on hahmoltaan ja julkisivultaan kaupunkikuvaa rikastuttava sekä ympäristöönsä sopiva kokonaisuus, jonka suunnittelussa on huomioitu eri ilmansuunnat, kertoo kunnan asemakaavapäällikkö Simon Store

Rakennustöihin loppuvuodesta, valmista on vuonna 2027 

-Yhteiskampukseen suunnitellut tekniset ratkaisut ovat pitkäikäisiä ja energiatehokkaita. Myös ympäristötavoitteet ovat siinä hyvin huomioitu, eikä investointihinta ylitä kunnan hyväksymää kokonaiskustannusta, jatkaa rakennuttajapäällikkö Nylund. 

Hankesopimusten allekirjoittamisen jälkeen yhteiskampuksen suunnittelua jatketaan tiiviissä yhteistyössä tilojen käyttäjien kanssa. Rakennustöiden on tarkoitus käynnistyä loppuvuodesta 2024. Uusiin tiloihin päästään muuttamaan vuonna 2027.