Valitse sivu

Kirkkonummi-päiviä vietetään 26.-28.8.2022 – Vielä elokuun alussa ehtii mukaan järjestelyihin

Kirkkonummi-päiviä vietetään elokuun viimeisenä viikonloppuna 26.-28.8.2022 teemalla ”Viihtyisästi Kirkkonummella – Trivsamt i Kyrkslätt”. Tällä teemalla halutaan kannustaa järjestämään toimintaa, joissa eri ikäryhmiä kutsutaan hyväntahtoiseen yhdessäoloon, rentoon retkeilyyn ja tunnelmallisiin tapahtumiin.

Gun Hieta suunnitteli Kirkkonummi-päiville logon tällekin vuodelle

Kirkkonummelainen taitelija Gun Hieta halusi tehdä tämänkin vuoden Kirkkonummi-päiville oman logon. Gun Hieta on osallistunut Kirkkonummi-päivien järjestelyihin jo yli 10 vuoden ajan. Hän toi taiteensa toriteltalle, jotta teokset voisivat kohdata katsojia ja koskettaa yleisöä eloissa ympäristössä. Mukaan ”Gunin taidetelttaan” on vuosien mittaan tullut muitakin paikalisia taiteilijoita ja käsityötäisiä, kuten keramiikkatontuistaan tuttu Harriet Rantschukoff-Frimodig ja tiffanylasin taitaja Carita Heinrichs. Kirkkonummi-päivät ovat Gun Hiedan mielestä mukava tapahtuma, joka antaa kenelle tahansa hyvän syyn lähteä liikkeelle kotinurkista tapaamaan ihmisiä ja ihailemaan Kirkkonummen monipuolisia maisemia ja toimintoja.

Gun Hieta, kuva Jukka Hieta

Gun Hieta, kuva Jukka Hieta

Meriretkiä, järjestötori, tivoli ja konsertteja Kirkkonummi-päivillä

Kirkkonummi-päivien tapahtumatarjonnan etenemistä voit seurata kunnan tapahtumakalenterista Kirkkonummi-päivien kategoriasta  https://tapahtumat.kirkkonummi.fi/fi-FI/topic/620e55df6e935013ce9d229b. Eri järjestäjät esitellevät siellä tapahtumiaan ja toimintaansa.

Tänä vuonna myös matkailutoimijat ovat lähteneet mukaan ja vesibussin kyydissä voi päästä tutustumaan Pentalan museosaareen ja Porkkalan saaristoon, retken aikana näet myös Rönnskärin majakkasaaren. Seudun historiaan voi tutustua Ragvaldsin ja Alisgårdenin museoissa sekä Arkivalian paikallishistoriallisessa arkistossa, jossa on avoimet ovat lauantaina 27.8. Myös Kirkkonummen kirkossa on avoimet ovat lauantaina.

Musiikkia on luvassa ainakin Porkkalan Marinassa, jossa voi viettää Venetsialaisia suomalaisen iskelmätaivaan kirkkaimpiin tähtiin kuuluvan Eino Grönin seurassa tai Alvi´s Dixie Stompersin svengaavaa dixieland-, blues- ja gospelmusiikkia kuunnellen.

Kirjastolta tulee lauantaina Fyyrin edustalle omaa toimintaa. Aikaisempien vuosien tapaan Combo ry vastaa Kirkkonummen keskustassa lauantaina 27.8.2022 pidettävän järjestötorin toteutuksesta. Torille on jälleen suunnitteilla päälava bändeineen ja toimintaesittelyineen. Käytössä on ylätori, alatori ja Kirkkotallintien pysäköintialue. Sivustolta http://toritapahtumat.fi/  voi varata toripaikkoja järjestöille ja muille toimijoille. Järjestötorin osallistumismaksu on 50 €/yhdistys.

Myös Tivoli Sariola on jo varannut käyttönsä keskusurheilupuistosta tutun paikan Kirkkonummi-päivien ajaksi.

Valmistelujen loppusuora elokuun alussa

Vielä elokuun alussa ehtii mukaan järjestelyihin varaamalla paikan järjestötorilta tai ilmoittamalla muualla olevan toimintansa suoraan kunnan tapahtumakalenteriin Kirkkonummi-päivien kategoriaan https://tapahtumat.kirkkonummi.fi. Elokuun alussa torstaina 4.8.2022 klo 17 on kokouksen aiheena ohjelmien viimeistely. Maanantaina 15.8.2022 klo 17 on vuorossa yhteinen ohjelmainfo ja Kirkkonummen sanomat julkaisee Kirkkonummi-päivien teemanumeron viikkoa ennen tapahtumaa 21.8.2022. 

Kirkkonummi-päivien sivustolta https://www.kirkkonummi.fi/kirkkonummi-paivat löytyy lisää ohjeita tapahtumien järjestäjille.