Valitse sivu

Masalan kirjastossa maanantaina 30.10. vietetty Tuu ja tee: Kummittelua! -tapahtuma houkutteli paikalle runsain joukoin lapsia ja nuoria sekä lapsiperheitä. Masalan monitoimitalo kuhisi isoja ja pieniä kummituksia sekä muita hirvityksiä, kun teeman mukaisesti pukeutuneet osallistujat kiertelivät tapahtumassa.

Tekemistä riitti koko perheelle niin kirjaston kuin nuorisotilankin puolella. Nuokalla järjestettiin aavebingoja ja pinssipajassa urakoitiin halukkaille pinssejä koko illan ajan. Kirjastossa askarreltiin kummituksia ja uskaliaimmat vierailivat myös karmivan noidan huoneessa ihmettelemässä erilaisia ällöttäviä asioita. Toinen kammottava noita taas loihti kasvomaalauksia ja teeman mukaisia leikkitatuointeja halukkaille.

Pelaamisesta kiinnostuneilla oli mahdollisuus testata taitonsa Harrastuspakun pakopelissä ja Ihmissusi-ryhmäpelissä. Molempiin riitti osallistujia niin paljon kuin mukaan mahtui. Jännittävän illan turvaksi sai pyöräyttää onnenpyörästä 3D-tulostetun rohkeusamuletin, josta saattoi olla hyötyä myös kummitus-Pokémon-aiheisen QR-koodiradan suorittamisessa.

Tapahtuman järjestivät Kirkkonummen kirjasto- ja kulttuuripalvelut sekä nuoriso- ja liikuntapalvelut.