Valitse sivu

Kuulumisia kulttuurin talvifoorumista

Kirkkonummen Kulttuurin Talvifoorumi pidettiin webinaarina 10.2.2022 ja siihen osallistui parikymmentä kulttuurin toimijaa.

Kirkkonummi-päivien suunnitteluaikataulu

Eniten foorumissa herätti keskustelua tämän vuoden Kirkkonummi-päivien suunnittelun käynnistyminen. Ajankohta on jälleen elokuun viimeisenä viikonloppuna 26.-28.8.2022. Teemaksi hahmoteltiin ideoita, jotka koskettaisivat kaikkia eri ikäryhmiä.

Kirkkonummen kunnan kulttuuritoimi koordinoi suunnittelua ja jokainen osajärjestäjä vastaa oman tapahtumansa järjestelyistä, sisällöstä ja viestinnästä. Kunnan tapahtumakalenteriin kaikki toimijat voivat itse laittaa omat tapahtumansa.

Päätettiin, että kaikki kevään suunnittelukokoukset pidetään TEAMSissa, jotta kaikki halukkaat voivat kätevästi niihin osallistua. Maaliskuun suunnittelukokous pidetään torstaina 24.3. klo17, huhtikuun kokous 28.4. klo 17 ja kevätkauden viimeinen torstaina 2.6. klo 17. Silloin on jo suunnitelmien syytä olla varsin valmiina ennen kesälomakautta. Elokuun alussa viimeistellään ohjelmat 4.8. klo 17 ja maanantaina 15.8. klo 17 ohjelmainfo tulevasta tapahtumatarjonnasta. https://www.kirkkonummi.fi/kirkkonummi-paivat

Kirkkonummi-päivien järjestötori lauantai 27.8.2022

Aikaisempien vuosien tapaan Combo ry vastaa Kirkkonummen keskustassa lauantaina 27.8.2022 pidettävän järjestötorin toteutuksesta. Sivustolle http://toritapahtumat.fi/  tulee mahdollisuus varata toripaikkoja järjestöille ja muille toimijoille. Järjestötorin osallistumismaksu on 50 €/yhdistys.

Torille on jälleen suunnitteilla päälava bändeineen ja toimintaesittelyineen. Käytössä on ylätori, alatori ja Kirkkotallintien pysäköintialue. Kirjastolta tulee Fyyrin edustalle omaa toimintaa.

Muut ajankohtaiset asiat – teatteria, rokkia ja kotouttamista

Liisa Kosonen kertoi tulevasta näytelmästään, jonka päähenkilönä on diakonissa, sisar Ellen Grahn. 1900-luvun alkuun sijoittuva näytelmä käsittelee sekä Kirkkonummen historiaa että myös Diakonnissalaitoksen historiaa. Näytelmän ensi-ilta on tulossa lokakuulle 2022 Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkkoon.

Uusista toimijoista Talvifoorumissa esittäytyi Integro ry. Tämä uusi yhdistys auttaa maahanmuuttajia tutustumaan Kirkkonummeen ja kirkkonummelaisia tutustumaan uusiin asukkaisiin. Järjestää kulttuuria, liikuntaa ja monipuolista toimintaa. Suunnitteilla monikielinen kielikahvila. Tutustumis-urheilutapahtumia yhdistys järjestää esim. Masalan liikuntahallissa. Monipuolinen yhteistyö eri toimijoiden kanssa kiinnostaa yhdistystä. Yhteyttä heihin voi ottaa sähköpostilla integro.ry(at)mail.com.

Toiminnastaan kertoi myös Porkkala Rockers ry – elävän musiikin yhdistys, joka on toiminut jo 10 vuotta. He antavat nuorille tiloja toimintaan ja auttavat keikoilla. Monen ikäisiä jäseniä on mukana yli 20, musiikkina bluesia ja rockia erilaisilla kokoonpanoilla, ammattilaisia ja harrastajia: Blues Shuffle Band löytyy mm. Facebookista.

Foorumissa annettiin tietoa myös kulttuurin koronakohdeavutustuksista lapsille ja nuorille suunnattuun toimintaan (https://www.kirkkonummi.fi/avustukset-kulttuuriyhdistyksille) sekä valmisteilla olevasta varhaiskasvatuksen ja opetuksen kulttuurikasvatusohjelmasta, Kirkkonummen kulttuurikompassista (https://www.kirkkonummi.fi/kirkkonummen-kulttuurikompassi).