Valitse sivu

Sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen järjestettäväksi vuoden 2023 alussa. Toimipisteet pysyvät onneksi samoina, joten palvelut löytyvät samoista tutuista paikoista kuin aiemminkin. Palveluissa käytössä olevat puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet vaihdetaan porrastetusti uusiin vuoden 2023 aikana. Jatkossa palvelut löytyvät hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta www.luvn.fi suomeksi ja ruotsiksi sekä englanniksi.

 

Päivystyksen, ajanvarauksen sekä terveysasemien puhelinnumerot ovat toistaiseksi samat kuin aiemminkin. Hyvinvointialueella otetaan käyttöön koko alueen yhteinen asiakaspalvelun puhelujärjestelmä. Hyvinvointialueen asiakaspalvelu avautuu 2.1.2023 p. 029 151 2000. Asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 8-16 yleisneuvontaan ja hyvinvointialueen palveluihin liittyvissä asioissa.

Valtaosa puhelinnumeroista vaihtuu alkuvuoden aikana, mutta muutoksia tapahtuu kuitenkin koko vuoden 2023 ajan. Siirrot uuteen järjestelmään tehdään vaiheistetusti palvelulinjoittain. Nykyisten 09- ja 019-alkuisten puhelinnumerojen tilalle tulee 029-alkuinen puhelinnumero tai matkapuhelinnumero.

Ikäihmisille tarkoitettu Seniori-info on auennut 20.12. Seniori-info palvelee kahdessa numerossa, joista itäisen alueen (Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi) numero on 029 1512 270​.

Asukkaille kerrotaan uudet palvelunumerot hyvissä ajoin ennen kuin eri palvelujen puhelinnumerot muuttuvat. Aiemmin käytössä olleista numeroista ei ole soitonsiirtoa uusiin. Puhelinnumeroihin tulee siirtohetkenä ”numero on muuttunut”-tiedote, jossa kerrotaan uusi puhelinnumero. Ajantasaiset puhelinnumerot löytyvät ensisijaisesti luvn.fi-verkkosivuilta.

Suuri osa palveluista pysyy ennallaan, mutta joitakin muutoksia niihin on tulossa. Kaikki nykyiset palvelut ja annetut ajanvaraukset säilyvät ennallaan vuoden vaihteen jälkeen. Asukkaille tulevat yhtenäiset sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut sekä tukien myöntämisen periaatteet. Asiakasmaksut on säädetty lailla ja osaan maksuista vaikuttaa asiakkaan maksukyky.

Vuodenvaihteessa voi joissakin palveluissa ilmetä tilapäisiä viiveitä ja häiriöitä suuren uudistuksen vuoksi.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue on syntynyt kymmenen kunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen perustalle. Hyvinvointialueellamme on lähes puoli miljoonaa asukasta ja yhdeksän tuhatta työntekijää.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue