Valitse sivu

Kirkkonummi on mukana Ylen järjestämässä valtakunnallisessa Miljoona roskapussia –kampanjassa myös tänä vuonna.

Kampanja -Miljoona roskapussia alkaa 15.4. ja päättyy 5.6.2024. Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia sekä vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan. Kampanjassa mukana olevat kunnat ja kaupungit sekä järjestöt ja yhteisöt kannustavat asukkaitaan tai jäseniään osallistumaan roskien keräämiseen. Lue lisää kampanjasta https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia

Kirkkonummi oli mukana myös vuoden 2023 kampanjassa.  Koko Suomessa kerättiin yli 210 000 pussillista roskia.                                     

Osallistu mukaan kampanjaan

Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa itsenäisesti tai yhdessä vaikkapa perheen tai kaveriporukan kanssa. Kerätyt roskapussit voi merkitä Ylen sivuilla olevaan laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty.

Kerätyt roskat

Kerättyjä roskia pyydetään mahdollisuuksien mukaan viemään omaan tai taloyhtiön roskikseen, sillä esimerkiksi puistoissa olevat roska-astiat ovat melko pieniä ja täyttyvät nopeasti.

Roskatalkoot

Roskatalkoita varten suositellaan olemaan etukäteen yhteydessä kunnan kunnossapitoon ja sopimaan heidän kanssaan roskien poisviennistä.

Toimi näin:

Lähetä tiedot roskatalkoista sähköpostitse osoitteeseen kunnossapito@kirkkonummi.fi   ennen talkoita. Sisällytä sähköpostiin tiedot roskatalkoista, eli miltä alueelta keräys tapahtuu ja milloin sekä yhteyshenkilön tiedot. Kunnossapidon kanssa sovitaan, mihin roskat voi keräyksen jälkeen kasata