Valitse sivu

Uudenmaan Kulttuuri kylässä -kehittämistehtävä tiedottaa 6.6.2022

Asutko kylässä Länsi- tai Keski-Uudellamaalla? Millaisia kulttuuri- ja vapaa-ajanpalveluita sinä kaipaat?

Miten nykyisiä kylien kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluita tulisi mielestäsi kehittää? Entä millä tavalla taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta kylissä voidaan edistää? Uudenmaan Kulttuuri kylässä -kehittämistehtävä selvittää kyselyn avulla asukkaiden tyytyväisyyttä ja toiveita liittyen Länsi- ja Keski-Uudenmaan kylien kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluihin.

Kyselyyn voi vastata 30.6.2022 asti verkko-osoitteissa:

• Länsi-Uudenmaan kylien asukaskysely (https://forms.office.com/r/qTkAJZziHk)

• Keski-Uudenmaan kylien asukaskysely (https://forms.office.com/r/t1HHkWBVmZ)

Halutessaan kyselyyn voi vastata paperilomakkeella kuntien kirjastoissa ja kirjastoautoissa (Lohja, Raasepori ja Tuusula). Kyselyn tulokset julkaistaan syksyllä.
Kysely kattaa Länsi- ja Keski-Uudenmaan kuntien kylät ja haja-asutusalueet. Helsinki, Vantaa ja Espoo eivät kuulu kyselyn piiriin. Tuloksia hyödynnetään kulttuuripalveluiden suunnittelussa.

Vuosi sitten toteutimme vastaavan kyselyn Itä-Uudellamaalla ja saimme liki 600 vastausta sadasta eri kylästä. Toivomme nytkin, että mahdollisimman moni löytää hetken aikaa vastata kysymyksiin. Etenkin vapaamuotoiset vastaukset antavat arvokasta tietoa kuntien kulttuuritoiminnasta vastaaville. Myös tilapäisesti kylissä asuvat, kuten kesäasukkaat ja etätyöläiset voivat vastata. Toista henkilöä, esimerkiksi lasta, saa mielellään avustaa vastaamisessa, jos on tarvetta, sanoo Kulttuuri kylässä -kehittämistehtävän koordinaattori Sari Hilska.

Osallistu lahjakorttien arvontaan

Vastaajien kesken arvotaan 3 kappaletta 50 euron arvoista lahjakorttia. Voittajat voivat valita mielensä mukaan Lippu.fi-lahjakortin, jäätelöauton lahjakortin tai lahjakortin Uudellamaalla toimivaan taidelainaamoon tai museokauppaan. Arvonta suoritetaan heinäkuun alussa. Jos haluaa osallistua lahjakortin arvontaan, tulee yhteystiedot antaa, muussa tapauksessa kyselyyn voi vastata nimettömänä.

Uudenmaan Kulttuuri kylässä -kehittämistehtävä

Kyselyn toteuttaa Uudenmaan Kulttuuri kylässä -kehittämistehtävä, johon kuuluu Uudenmaan kuntien lisäksi seudullisia kulttuuritoimijoita. Kaksivuotinen, Porvoon kaupungin koordinoima ja opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama kehittämistehtävä, käynnistyi Itä-Uudellamaalla vuonna 2021. Hankkeen painopiste siirtyi tänä vuonna Länsi- ja Keski-Uudellemaalle.

Kehittämistehtävän tavoitteena on
• vahvistaa ja kehittää kuntien ja alueen kulttuuritoimijoiden verkostoja ja yhteistyötä,
• työllistää alueella toimivia taiteen ja luovan alan ammattilaisia ja
• tuoda kulttuuria ja taidetta kylien asukkaiden saataville ja lisätä asukkaiden osallistumista palveluiden suunnitteluun ja toteutukseen.

Tutustu lisää Kulttuuri kylässä -kehittämistehtävään nettisivuilla: https://www.porvoo.fi/kulttuuri-kylassa

Lisätietoja:
Kehittämiskoordinaattori Sari Hilska, Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut, puh. 040 482 2004, sari.hilska@porvoo.fi