Valitse sivu

Torstaina 12.5. Gesterbyn koululla oli hieman erilainen koulupäivä, kun pihaan ajoi Motoristit koulukiusaamista vastaan. Gesterbyn koulun vanhempainyhdistys oli suunnitellut tapahtumaa jo keväälle 2020, mutta korona-ajan rajoitukset ei mahdollistanut tapahtumaa tuolloin.

Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry tekee kouluvierailuja, joiden tarkoituksena on vähentää koulukiusaamista ja vaikuttaa myönteisesti koulun ilmapiiriin ja oppilaiden asenteisiin, rohkaista puuttumaan kiusaamiseen ja kannustaa oppilaita myös auttamaan toinen toistaan.

Kouluvierailuilla motoristit haluavat kertoa oppilaille, että he eivät hyväksy kiusaamista ja samalla he haluavat osoittaa kiusatuiksi joutuneille tukensa ja näyttää ettei heitä ole unohdettu tai jätetty ongelmien kanssa yksin.

Koulukiusaamisen ehkäisytyö on aina ajankohtaista ja tärkeää, toteaa Gestebyn koulun rehtori Raija Vahasalo.

– Nyt sitä tehdään vähän uudella ja erilaisella tavalla. Idea tapahtumaan sekä myös tapahtuman rahoitus tuli vanhempainyhdistykseltä ja koulun opettajat olivat asiassa heti mukana, Vahasalo kertoo.

Moottoripyörien pärinää ja tarinoita ystävyydestä ja erilaisuuden hyväksymisestä

Moottoripyörien pärinä kuului jo etäältä, kun motoristit lähestyivät koulun pihaa. Näyttävän pihalle saapumisen jälkeen oppilaat siirtyivät liikuntasaliin ja kuulivat motoristien kertomuksia ystävyydestä, erilaisuuden hyväksymisestä ja siitä, miten kiusaaminen voi vaikuttaa koulukaveriin. Motoristitkin moikkaavat aina toisiaan liikenteessä, vaikka eivät edes tuntisi tosiaan. Kaikki ovat kavereita. Innokkaiden lasten iloksi lavalle nousi myös taikuri Kimmo Erkkilä. Lopuksi pihamaalla ihasteltiin hienoja menopelejä ja oppilaat saivat jututtaa motoristeja.

Motoristit koulukiusaamista vastaan yhdistyksen tiedottaja Marko Saarinen oli myös mukana tapahtumassa. Hän iloitsee, että toiminta on lähtenyt uudelleen käyntiin pitkän tauon jälkeen.

– On hienoa nähdä, että meitä on odotettu. Tällekin viikolle mahtuu useampi kouluvierailu eri puolilla maata. Tulemme aina kutsuttuina vieraina ja haluamme omalta osaltamme vaikuttaa lasten asenteisiin kiusaamista vastaan. Haluamme kertoa lapsille kiinnostavalla tavalla, että kiusaaminen on elämän tuhlaamista ja tyhmää puuhaa, Saarinen sanoo.

Gesterbyn koulun puolesta rehtori Vahasalo haluaa vielä kiittää vanhempainyhdistystä aktiivisuudesta.

– Kiitämme myös motoristeja onnistuneesta vierailusta!