Valitse sivu

Osallistuvan budjetoinnin eli OSBU:n äänestysvaihe päättyi 5.2.2024. Saimme yhteensä 2 061 ääntä, eli n. 5 % Kirkkonummen asukkaista otti osaa osallistuvan budjetoinnin äänestykseen. Kiitos kaikille äänestäneille ja ideavaiheessa ideansa jättäneille!

Kaikki äänet on nyt laskettu, ja voittajaideat sekä ideat, jotka eivät edenneet äänestykseen on nyt julkaistu kunnan verkkosivuilla.

Kirkkonummen ensimmäinen osallistuvan budjetoinnin kokeilu osoitti asukkaiden kiinnostuksen yhteisiä asioita koskevaan päätöksentekoon. Osallistuvan budjetoinnin työryhmä sai kokeilusta arvokasta tietoa siitä, miten osallistuvaa budjetointia kannattaa kehittää. Joidenkin ideoiden toteuttamisen osalta jatketaan yhteistyötä asukkaiden kanssa, jotta idea voitaisiin toteuttaa mahdollisimman hyvin sen alkuperäisen ajatuksen mukaisesti.

Osallistuvan budjetoinnin äänestyksen voittaneet ja toteutettavat ideat

• Idea 24: Veikkolan skeittipuiston päivittäminen
• Idea 6: Kukkiva Kirkkonummi
• Idea 30: Pump track pyörärata Veikkolaan
• Idea 17: Nuotiopaikka Syväjärvelle
• Idea 55: Elokuun elokuvaillat
• Idea 38: Lasten juoksukisat tai yleisurheilukisat keskustassa
• Idea 61: Tervetuloa-kyltti ja Kirkkonummi-istutus

Eniten ääniä sai Veikkolan skeittipuiston päivittäminen, jonka jälkeen toteutukseen pääsi äänestystuloksen mukaisessa järjestyksessä seuraavat budjettiin mahtuvat ideat.

Voittaja-ideoiden tarkemmat kuvaukset, kustannusarviot ja äänimäärät löydät täältä (tiedosto aukeaa uuteen välilehteen) tai verkkosivuiltamme www.kirkkonummi.fi/osbuideat.

Voittajahankkeet jatkavat kilpailutukseen – asukkaat mukaan toteutuksen suunnitteluun

Yllä olevat voittajahankkeet tullaan kilpailuttamaan, ja toteutetaan vuosien 2024 ja 2025 aikana. Jos idea tarvitsee vielä jatkojalostamista, pyrimme mahdollisuuksien mukaan ottamaan kuntalaisia mukaan myös tähän työhön.

Avoimuus, läpinäkyvyys ja tiedottaminen ovat tärkeä osa osallistuvaa budjetointia kaikissa sen vaiheissa. Työ jatkuu nyt, kun voittajaideat on valittu. Pidämme kirkkonummelaiset ajan tasalla hankkeiden etenemisestä ja tiedotamme niistä työn edetessä. Kannattaa seurata kunnan viestintäkanavia jatkossakin, sillä seuraavassa vaiheessa sinulla on mahdollisuus päästä mukaan suunnittelemaan ideoiden toteuttamista!

Lue lisää osallistuvasta budjetoinnista: www.kirkkonummi.fi/osbu 

Read more about participatory budgeting in English: https://kirkkonummi.fi/osbu-en/